Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policisté se zaměřili na vážení aut, zjistili o deset tun přetížené nákladní vozidlo

/
/
/
245 Zobrazení



Počátkem týdne se policisté z Dopravního inspektorátu Pelhřimov ve spolupráci s Centrem služeb pro silniční dopravu zaměřili na kontrolu dodávkových a nákladní aut na silniční odpočívce silnice I/34 u Dehtářů. Sledoval, zda nejsou přetížena a zda řidiči dodržují ustanovení příslušných zákonů.

„U jednoho z nákladních aut bylo při nízkorychlostním kontrolním vážení vozidla – řidič i provozovatel jsou z České republiky – zjištěno překročení největší povolené hmotnosti. Vyhláškou je po toto vozidlo povoleno 32 000 kg a provedeným kontrolním vážením policisté zjistili hmotnost 42 587 kg. Kontrolované vozidlo tak překročilo největší povolenou hmotnost o 10 587 kg.
Na voze bylo dál zjištěno překročení největší povolené hmotnosti na skupinu náprav, povoleno 19 000 kg a provedeným kontrolním vážením zjištěno 25 144 kg, tedy překročeno o 6 144 kg.
Dalším zjištěním bylo překročení největší technicky přípustné hmotnosti vozidla o 1 587 kg, největší technicky přípustná hmotnost vozidla byla 41 000 kg (to je hodnota, kterou stanovuje výrobce na montážním štítku a v osvědčení o registraci vozidla), kontrolním vážením zjištěno 42 587 kg,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Přetížené vozidlo u Dechtářů, archiv Policie ČR

Podezření ze spáchání přestupku provozovatele vozidla policisté oznámili příslušnému správnímu orgánu, řidiči na místě uložili pokutu v příkazním řízení ve výši 11 000 Kč. Nákladní vozidlo přepravovalo železný materiál. „Jde-li o přestupek provozovatele vozidla, který provozuje vozidlo, u kterého bylo kontrolním vážením zjištěno nedodržení hodnot nebo podmínek stanoveným zákonem o silničním provozu, činí výměra pokuty u správního orgánu 9000 Kč za každou započatou tunu,“ uzavřela Dana Čírtková.

  • Facebook
  • Twitter