Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policisté se stále zaměřují na nákladní soupravy se dřevem na silnicích Vysočiny

/
/
/
476 Zobrazení



Ve čtvrtek 9. června v odpoledních a večerních hodinách se na silnících Vysočiny uskutečnila dopravně bezpečnostní akce, která se zaměřila především na kontrolu jízdních souprav, převážející dřevní kulatinu.

Do akce se zapojily dvě desítky dopravních policistů, kteří zkontrolovali 77 vozidel a zjistili 51 přestupků, z nichž 35 jich vyřešili na místě uložením blokové pokuty a v 16 případech přestupek oznámili do správního řízení.

„V jednom případě jsme zjistili, že řidič za jízdy nepoužíval bezpečnostní pásy, ve třech případech měla kontrolovaná vozidla nevyhovující technický stav.
V průběhu akce jsme provedli 15 nízko rychlostních vážení a zjistili v osmi případech porušení – tedy u více než poloviny kontrolovaných jízdních souprav.
Porušení se týkala v pěti případech vozidel s českou registrační značkou a ve třech případech vozidel s polskou registrační značkou. V sedmi případech šlo o překročení hmotnosti a v jednom případě o překročení výšky,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

U čtyř řidičů policisté při kontrole zjistili porušení zákona o silniční dopravě. Jednalo se o nedodržení předepsané doby odpočinku, čtyři řidiči dostali pokutu v příkazním řízení na místě za 2500 Kč a v jednom případě jsme ještě oznámili dopravce správnímu orgánu.

„Jízdní soupravy s polskou registrační značkou – 3 případy překročení hmotnosti – řidiči zaplatili na místě pokuty v příkazním řízení za 31 100 Kč, ve třech případech jsme oznámili do správního řízení provozovatel a uložili jsme kauce (2x 50 000 Kč, 1x 36 000 Kč).

Polské jízdní soupravy, jejichž řidiči sjeli z dálnice D1, aby se vyhnuli kontrolnímu vážení, policisté zastavili na silnici II/602 na odstavné ploše u odbočky na Luka nad Jihlavou. U jedné jízdní soupravy byl součet zatížení trojnápravy přípojného vozidla překročen o 8800 kg a největší povolená hmotnost soupravy překročena o 5800 kg . Tento řidič vezl dřevní kulatinu. U druhé kontrolované jízdní soupravy byl součet zatížení trojnápravy přípojného vozidla překročen o 5850 kg a největší povolená hmotnost soupravy překročena o 3800 kg . I tento řidič převážel dřevní kulatinu. Oba zaplatili kromě pokuty ve výši 15 000 korun ještě kauci ve výši 50 000 korun. Třetí jízdní souprava s polskou registrační značkou – největší povolená hmotnost motorového vozidla překročena o 3871 kg a největší povolená hmotnost soupravy překročena o 1100 kg , také tento řidič vezl klády a policisté ho zastavili ke kontrole na dálnici D1 na 129,5 km ve směru na Brno. Přetížené jízdní soupravy nesměly pokračovat v další jízdě a řidiči museli zajistit přeložení části nákladu na další jízdní soupravu. V tomto případě činila kauce 36 000 Kč,“ dodala tisková mluvčí.

  • Facebook
  • Twitter