Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policisté se připravují na začátek prázdninového provozu

/
/
/
255 Zobrazení



V pátek 30. června odstartuje série dopravně bezpečnostních akcí policistů, v průběhu celého nadcházejícího víkendu se zaměří na kontrolu všech účastníků silničního provozu. Dopravně bezpečnostní akce s různým zaměřením pak budou postupně pokračovat také po celé letní prázdniny.

„Období konce června a poté začátek letních prázdnin s sebou každoročně přináší z pohledu bezpečnosti a plynulosti silničního provozu celou řadu specifik. Proto dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu se zaměřením na všechny skupiny účastníků bude jednou z hlavních priorit policie v našem kraji nejen na samotném začátku prázdnin, ale bude trvat pro celé dva prázdninové měsíce,“ uvedl David Jirák, vedoucí odboru služby dopravní policie na Vysočině.

Řidiči osobních i nákladních automobilů, motocyklisté, cyklisté i chodci musí po celé prázdniny počítat s tím, že se s policejními hlídkami setkají nejen na dálnici D1 a silnicích prvních tříd, ale také na silnicích nižších tříd, zejména v lokalitách, kde se nacházejí turistické a chatové oblasti, ale také na dalších místech na území celého kraje. „Pozornost zaměříme také na chodce a cyklisty, a to nejen při dopravně bezpečnostních akcích, ale také v rámci každodenního běžného výkonu služby,“ dodává Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Na mnoha místech kraje se opravují silnice, doprava je proto vedena po objízdných trasách, kde je kvůli tomu silný provoz, který ještě zesílí v době, kdy budou lidé odjíždět na dovolené. „Za velice problematické místo můžeme považovat o letošních prázdninách dálniční přivaděč – silnici I/38 v Jihlavě, kde pokračuje druhou etapou oprava. Provoz je tedy v části přivaděče veden v obou směrech pouze v jednom jízdním pásu,“ doplňuje Dana Čírtková.

  • Facebook
  • Twitter