Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policisté na Vysočině slaví Den Policie České republiky

/
/
/
669 Zobrazení



Promenádní koncert Hudby Hradní stráže a Policie České republiky se uskuteční ve čtvrtek 7. června od 14.30 při příležitosti Dne Policie České republiky.

Promenádní koncert Hudby Hradní stráže a Policie České republiky se koná v Parku Gustava Mahlera v Benešově ulici v Jihlavě a vstup je pro všechny zdarma.

„Hudba Hradní stráže a Policie České republiky je velké hudební těleso, které déle než sedmdesát let vysoce profesionálně reprezentuje českou hudební kulturu, a to nejen doma, ale i v zahraničí. Svým vznikem v roce 1945 orchestr navázal na bohatou tradici vojenských, policejních i četnických hudeb z období první československé republiky. Šlo totiž o hudební tělesa, která byla vždy neoddělitelnou součástí naší hudební kultury a zároveň ukázkou hudební vyspělosti národa. Mezi prvořadé povinnosti Hudby Hradní stráže a Policie České republiky patří zajištění hudebního doprovodu při všech státních ceremoniích na Pražském hradě, především státních návštěv a nástupních audiencí velvyslanců. Orchestr je také významným kulturním reprezentantem Policie České republiky a zároveň plní veškeré služební úkoly vyplývající z tohoto postavení,“ uvedla Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

  • Facebook
  • Twitter