Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policisté kontrolovali objízdné trasy, vzniklé kvůli uzavřenému Jihlavskému tunelu

/
/
/
395 Zobrazení



V úterý 31. května v odpoledních hodinách se na Vysočině uskutečnila dopravně bezpečnostní akce, v rámci které se policistů dopravní policie a vrtulník Letecké služby Policie České republiky zaměřili především na kontrolu dodržování stanovených objízdných tras kvůli uzavírce Jihlavského tunelu.

„Někteří řidiči zejména nákladní tranzitní dopravy totiž nerespektují dopravní značení a vjíždějí do centra města, kde pak vznikají zbytečné dopravní komplikace. Do akce se zapojilo kromě policistů ve vrtulníku dalších 22 policistů dopravní policie, kteří zkontrolovali 147 vozidel a zjistili 52 přestupků, z nichž 50 vyřešili na místě uložením pokuty v příkazním řízení a dva zjištěné přestupky jsme zadokumentovali a odevzdáme je do správního řízení.
V jednom případě policisté zjistili, že řidič řídí vozidlo bez řidičského oprávnění, v jednom případě řidič držel telefon nebo jiné hovorové zařízení a v sedmi případech řidiči nepoužili při jízdě bezpečnostní pásy. Podobné akce zaměřené na dodržování ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích budou pokračovat i v nadcházejícím letním období,“ uvedla Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

  • Facebook
  • Twitter