Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policisté kontrolovali cyklisty na silnicích Vysočiny

/
/
/
889 Zobrazení



Policisté se v pondělí 16. září zaměřili na chování cyklistů na silnicích Vysočiny, od začátku letošního roku do konce srpna vyšetřovali celkem 104 dopravních nehod, na kterých měli účast cyklisté.

„Účastníky dopravních nehod byli v 77 případech cyklisté – muži a ve zbývajících případech ženy – cyklistky. Z celkového počtu dopravních nehod s účastí cyklistů jich 66 cyklisté zavinili. Tři cyklisté při letošních dopravních nehodách zemřeli, sedm jich utrpělo těžké zranění a 83 cyklistů bylo zraněno lehce. Pouze 11 cyklistů vyvázlo z nehody bez zranění. V patnácti případech policisté zjistili, že cyklista byl při nehodě pod vlivem alkoholu,“ uvedla Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Dopravní policisté na Vysočině připravují na podzim řadu dopravně bezpečnostních akcí, v rámci nichž se zaměří také na kontroly cyklistů. „Do některých preventivních akcí se zapojí také policisté z oddělení tisku a prevence, kteří budou cyklistům poskytovat rady týkající se zásad bezpečné jízdy na jízdním kole a povinné výbavy jízdního kola. Jedna z těchto akcí se uskutečnila v pondělí na Jihlavsku. Policisté z oddělení tisku a prevence rozdávali cyklistům reflexní prvky a blikačky na jízdní kola,“ dodala Dana Čírtková.

Policisté na Jihlavsku kontrolovali v pondělí cyklisty, foto: archiv Policie ČR
  • Facebook
  • Twitter