Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policisté hledají svědky loupežného přepadení v Bíteši z minulého týdne

/
/
/
554 Zobrazení



Ozbrojený pachatel přepadl ve čtvrtek 24. listopadu čerpací stanici v Hybešově ulici ve Velké Bíteši – Janovicích ráno před sedmou hodinou. Policisté se obracejí na veřejnost při pátrání po pachateli loupeže

„Do objektu čerpací stanice vstoupil muž, který byl ozbrojený dvěma střelnými zbraněmi. Po obsluze požadoval vydání finanční hotovosti. Z jedné střelné zbraně v prostoru čerpací stanice vystřelil. V prodejně se v době přepadení nacházel kromě obsluhy ještě jeden člověk. Při přepadení nebyl nikdo zraněn,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině s tím, že na místo okamžitě vyjely nejbližší policejní hlídky a vzhledem k lokalitě a bezprostřední blízkosti dálnice D1 byli o události informováni také policisté v sousedních krajích kvůli okamžitému pátrání po pachateli.
„Pachatel, muž vysoký zhruba 180 cm, měl na sobě oblečenou černou maskáčovou bundu, modré džíny a na nohách měl bílé sportovní boty. Na hlavě měl šedou čepici s kšiltem a na nasazenou černou kapuci. Obličej si maskoval nasazeným tmavým respirátorem. Na rukou měl oblečené rukavice modré barvy s výrazným bílým nápisem. Po loupeži z místa utekl, ale není vyloučeno, že mohl mít někde v blízkosti čerpací stanice zaparkované vozidlo, se kterým pak odjel,“ dodala tisková mluvčí.

Do pátrání po pachateli se zapojila Letecká služba Policie České republiky a policejní kynologové se služebními psy. „Policisté se obracejí na případné svědky, kteří se v inkriminovanou dobu pohybovali v blízkosti čerpací stanice, projížděli po silnici II/395 kolem čerpací stanice a mají ve svých vozech kamerové záznamy, aby se obrátili se svým svědectvím na linku 158. Stejně tak naše výzva směřuje ke svědkům, kteří by si všimli v blízkosti čerpací stanice něčeho podezřelého, pohybu podezřelých osob nebo vozidel, případně pokud by podle popisu a podle fotografie pachatele z místa činu, tohoto muže poznali, aby kontaktovali linku 158. V žádném případě se muže nesnažte žádným způsobem zadržet, protože může být ozbrojený, ale pokud máte poznatky k jeho pohybu nebo pobytu, tak kontaktujte linku 158,“ vyzývá Dana Čírtková.

  • Facebook
  • Twitter