Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policejní nováčci společně darovali v Pelhřimově krev

/
/
/
302 Zobrazení



Dopravní i pořádkoví policisté z celé republiky, kteří v současné době absolvují ve Vzdělávacím zařízení Jihlava základní odbornou přípravu, prokázali, že mají srdce na pravém místě. Společně s vyučujícími a dalšími pracovníky Vzdělávacího zařízení Jihlava darovali na transfúzním oddělení Nemocnice v Pelhřimově krev.


„I když se jedná o úplné policejní nováčky, už od počátku policejní služby tito policisté dokázali naplnit beze zbytku heslo Pomáhat a chránit. Většina z nich byli prvodárci, kteří tak mohou být motivací pro další mladé lidi, kteří se zatím k dobrovolnému dárcovství krve nerozhodli.
Na transfuzní oddělení v Pelhřimově dorazilo dvacet policistek a policistů v policejních uniformách v úterý 14. listopadu a druhá asi patnáctičlenná skupina přijede do Pelhřimova o týden později, tedy v úterý 21. listopadu. Policisté i občanští zaměstnanci Policie České republiky jsou pravidelnými, mnohdy letitými dárci, kteří dochází na odběry podle potřeby v průběhu celého roku,“ uvedla Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

„Do vzdělávacího zařízení nastupují úplní nováčci a naším úkolem je v rámci základní odborné přípravy tyto začínající kolegy dobře připravit na výkon služby na základních útvarech. Jsem velice rád, že společným darováním krve dneska prokázali, že se zařadili mezi kolegy, kteří dělají dobré jméno Policii České republiky. Společné darování může být velmi dobrou motivací pro další kolegy, nebo i potenciální dárce z řad veřejnosti, kteří se myšlenkou na darování krve zaobírali, ale k samotnému dárcovství se zatím neodhodlali,“ dodal na adresu dárců – a sám jeden z nich – Martin Souček, ředitel Vzdělávacího zařízení Jihlava s tím, že darování krve je hlubokým projevem lidské solidarity, snahou pomoci druhým.

  • Facebook
  • Twitter