Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Podvodníci zneužívají internetové platformy k podvodům, obírají lidi o peníze

/
/
/
275 Zobrazení



Policisté na Vysočině každý den řeší nejrůznější internetové podvody. Podvodníci využívají důvěřivosti lidí, kteří tak ale přicházejí o ušetřené peníze ze svých bankovních účtů. Jeden z případů se stal v posledních dnech na Pelhřimovsku.

„Neznámý pachatel vystupující pod smyšleným jménem z blíže nezjištěného místa kontaktoval přes Facebook v obchodě Marketplace ženu, která nabízela prostřednictvím inzerátu knihy za částku 1 200 korun. Pachatel projevil zájem o koupi knih a ženě nabídl, že zajistí dopravu na své náklady prostřednictvím kurýrní služby. Následně ženě přišel odkaz na stránky, které se tvářily jako originální stránka kurýrní služby s tím, že po vyplnění údajů dostane žena za knihy zaplaceno. Žena vyplnila požadované údaje a na její mobilní telefon přišlo prostřednictvím SMS nejméně 17 kódů, které zaslala podle pokynů neznámému pachateli, aby následně zjistila, že jí z jejího účtu v bance byla stržena částka ve výši téměř 150 000 korun za provedenou platbu debetní kartou. Neznámý pachatel následně přestal s poškozenou komunikovat,“ popsala událost Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině. Ti případ zadokumentovali a pátrají po pachateli. „Na tyto typy podvodů opakovaně upozorňujeme, varujeme před odkazy na různé falešné stránky dopravců, kurýrních služeb, přesto jsou lidé stále neopatrní a odkazy otevírají a podle pokynů pachatelů vyplňují údaje, které lze poté snadno zneužít,“ dodává Dana Čírtková.

  • Facebook
  • Twitter