Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Podobu srpnové výstavy v Galerii na Staré radnici ovlivní sami obyvatelé Žďáru

/
/
/
496 Zobrazení



Obyvatelé Žďáru nad Sázavou si mohou bez rizika vyzkoušet postupy streetartového umělce. V srpnu proběhne na Staré radnici výstava skupiny 2. nástupiště 2. kolej s názvem Otisky času. K této události byly na dvou místech ve Žďáře nad Sázavou vyvěšeny sololitové desky, které slouží k zaznamenávání průběžných změn veřejného prostoru v čase.

„Desky jsme umístili pod mostem 1. máje a pod mostem Klafar. Na těchto graffiti místech si může kdokoli legálně kreslit, malovat, psát, a to včetně přilehlého betonu. Protože se bude asi vzhled desek měnit a malba jednoho autora může být překryta výtvorem někoho jiného, doporučujeme výsledek vyfotit a fotografii i s komentářem umístit na facebookovou stránku s názvem 2. nástupiště 2. kolej,“ vysvětluje Tamara Pecková, ředitelka příspěvkové organizace Kultura Žďár, která výstavu ve spolupráci se skupinou 2. nástupiště 2. kolej na srpen připravuje.

Most na Klafar, foto: archiv pořadatelů

Desky budou koncem července sejmuty a spolu s nejlepšími fotografiemi a komentáři umístěny v prostoru výstavy v Galerii na Staré radnici. „Vyzkoušet si bez rizika postupy streetartového umělce by mohlo u veřejnosti zafungovat. Na srpnové výstavě pak můžeme porovnat desky ze Žďáru a výtvory z Prahy, kde akce již probíhá,“ dodává Tamara Pecková.

  • Facebook
  • Twitter