Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Pochod srdcem Vysočiny letos připomene velkého propagátora pohybu MUDr. Karla Daňka

/
/
/
399 Zobrazení



Pochod srdcem Vysočiny, který navázal na tradici legendární Chiranské padesátky, nabídne letos účastníkům tři trasy, a to v délce 5, 15 a 25 kilometrů. Zájemci si na něm budou moci v sobotu 10. června vyzkoušet i test zdatnosti, jehož autorem je novoměstský sportovní lékař MUDr. Karel Daněk.  Na konci 760 metrů dlouhé trasy se 105metrovým stoupáním, je umístěna metodická tabulka, kde se podle času a tepu účastník dozví, jak je na tom se svou kondicí. 

Osobnost MUDr. Karla Daňka je s turistikou na Novoměstsku nedílně spjata. Nejenže byl propagátorem řady turistických – a to zejména dálkových – pochodů v okolí Nového Města na Moravě, ale také uspořádal pro Horácké muzeum řadu svazků o významných rodácích. Svazky nazvané Průkopníci z Horácka byly převážně věnovány regionální historii medicíny a sportu.

MUDr. Karel Daněk úzce spolupracoval s tělovýchovnou komisí Chirany (dnešní společnosti MEDIN) a jejím předsedou Jiřím Dvořákem. Vydal brožurky o prospěšnosti pohybu, turistiky a lyžování – Neodpočívej v pokoji aneb umění rekreace, Pěšky pro zdraví a pro radost, Pohybem ke zdraví nebo Chůze znovu objevená.

Na jeho aktivity bychom rádi navázali i letošním pochodem, který, stejně jako v předchozích letech, organizuje společně podnik MEDIN, novoměstský Nadační fond a Nemocnice Nové Město na Moravě. Pochod Srdcem Vysočiny je naplánovaný na sobotu 10. června. Start se uskuteční ve Vysočina areně v době od 8 do 10 hodin. Startovné, které činí 150 Kč pro dospělé, 70 Kč pro děti do 18 let a 400 rodinné (2 dospělí + 2 děti), je možné uhradit buď přímo v místě startu nebo prostřednictvím registrace předem.

Podrobnosti na webu https://pochod.nmnm.cz/

  • Facebook
  • Twitter