Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Počasí způsobilo na Vysočině problémy v dopravě, nehoda zastavila dálnici D1

/
/
/
253 Zobrazení



Vývoj počasí v úterý 28. listopadu na Vysočině způsobil komplikace v dopravě. Policisté přijali téměř 120 různých oznámení, více než polovina se týkala problémů v dopravě, dopravních nehod a problémů se sjízdností.

„Nejhorší situace panovala večer na Pelhřimovsku a Havlíčkobrodsku. Policisté na Vysočině vyjížděli celkem ke 34 dopravním nehodám. Velké komplikace se sjízdností byly na dálnici D1, kde jsme od večera řešili několik drobných nehod a poté v noci vážnou nehodu, která si vyžádala bohužel lidský život,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

K dopravní nehodě, která se stala na dálnici D1 v blízkosti sjezdu z dálnice na 90. kilometru u Humpolce, vyjely po jedenácté hodině v noci všechny složky integrovaného záchranného systému. „V místě havarovaly postupně čtyři kamiony. Vyhodnocením kamerových záznamů a šetřením na místě policisté zjistili, že řidič tahače s návěsem jedoucí ve směru na Brno dostal smyk a s jízdní soupravou prorazil svodidla do jízdního pásu na Prahu. V tu dobu jel na Prahu řidič nákladní soupravy, který začal prudce brzdit. Ke střetu souprav nedošlo, ale vozidlo směřující na Prahu se dostalo do smyku a zlomilo se do jedničky. V místě už zastavila policejní hlídka z dálničního oddělení Velký Beranov.
Následně k místu přijížděl od Brna řidič s nákladní soupravou, který začal také prudce brzdit a jeho vozidlo dostalo smyk. Řidič strhl řízení do levého jízdního pruhu, kde narazil do stojícího kamionu a zřejmě srazil jeho řidiče, který byl mimo vozidlo, Řidič utrpěl těžké zraněně, kterému na místě podlehl. K místu přijížděl další řidič s tahačem a návěsem. Také tento řidič začal brzdit, ale už nedokázal zabránit střetu a narazil do obou nákladních vozidel, které v místě stály po předchozí nehodě.
Při dopravní nehodě se lehce zranil řidič jednoho z kamionů, kterého z místa nehody převezli zdravotníci do nemocnice v Pelhřimově a po ošetření propustili. Při řešení situace na místě se lehce zranil také zasahující policista. I ten byl převezen do zdravotnického zařízení k ošetření,“ dodala tisková mluvčí.

Dálnice ve směru na Prahu byla ještě po ránu neprůjezdná, v noci se podařilo zprůjezdnit sjezd z dálnice D1 na 90. kilometru u Humpolce. „Policisté v tomto místě stahovali auta z dálnice a znovu je naváděli na dálnici na nájezdu u Humpolce směrem na Prahu. Regulování dopravy si celou noc vyžádalo přítomnost několika policejních hlídek. Další policisté ohledávali místo nehody a zajišťovali její dokumentaci. Vyprošťování havarovaných vozidel a úklid komunikace, včetně opravy středových svodidel trvalo ještě ráno. Nelze zatím odhadovat, kdy bude místo ve směru na Prahu plně průjezdné. Směr na Brno byl v místě s opatrností průjezdný a je tomu tak i nyní. I dneska apelujeme na řidič, aby dbali při jízdě zvýšení opatrnosti,“ doplnila po ránu Dana Čírtková.

Úvodní ilustrační foto: archiv Vysočina-news.cz

  • Facebook
  • Twitter