Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Počasí přálo farmářskému trhu v Havlíčkově Brodě

/
/
/
623 Zobrazení



V Havlíčkově Brodě se na Havlíčkově náměstí uskutečnily v sobotu 4. září farmářské trhy. Podle délky fronty se dalo odhadnout, o co mají návštěvníci trhů nejvíce zájem.

Ovoce a zelenina – Josef Hrazdílek, uzenářské speciality – Radomír Ráček, pečivo – Kejval CZ, s. r. o., české buchty a koláče – cukrárna Jane z Havlíčkova Brodu, mléčné a masné výrobky – Farma rodiny Němcovi a Tomáš Bitterman – káva a čaje. Ostatní farmáři a prodejci si nemohli na nezájem návštěvníků stěžovat.
Jedním z nich byl Pavel Cvrčel ze Lhoty pod Libčany, který zpracovává mnoho let rakytník řešetlákový podle vlastní receptury. Rakytník je ceněný pro své mimořádné hojivé a léčebné účinky, jeho plody obsahují široké spektrum vitaminůa stopových prvků. Kromě rakytníku zpracovává Plody brusinky, které jsou známé svými antioxidačními účinky. Zároveň jsou výborné při léčbě zánětů močových cest, ledvin nebo při inkontinenci. Hudební příznivce potěšila skupina She Left. „Počasí nám dnes přálo a snad bude hezky i v říjnu, kdy pořádáme dva farmářské trhy. Příští trh bude v sobotu 2. října od 8.00 do 12.00,” uvedla Alena Čechová, organizátorka farmářských trhů.

  • Facebook
  • Twitter