Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Po Velikonocích by měla odstartovat oprava průtahu Třebíčí

/
/
/
685 Zobrazení



V Třebíči po Velikonocích musí řidiči počítat s omezením dopravy vzhledem k tomu, že začnou práce na silnici I/23 a začne oprava průtahu Třebíč. V tomto týdnu předá Ředitelství silnic a dálnic ČR staveniště na silnici I/23 zhotoviteli stavby, aby v týdnu po Velikonocích mohl zahájit opravu obrusné konstrukční vrstvy, která se už rozpadá.

Pracovat se bude v Pražské a Sucheninově ulici a celkem dojde k opravě úseku dlouhého 800 metrů za 3,8 milionu korun bez DPH.
Frézováním bude odstraněna stávající obrusná vrstva a po aplikaci spojovacího postřiku pak dojde k pokládce nové vrstvy v tloušťce 50 mm. Provedena bude výšková úprava poklopů a mříží kanalizace a samozřejmě také nové vodorovné dopravní značení.

Práce jsou plánované do dvou etap. V rámci každé z nich se bude opravovat jeden jízdní pruh. Druhý jízdní pruh bude vždy určen pro jednosměrné vedení dopravy z centra města. Ve směru do centra Třebíče budou vozidla do 7,5 tun jezdit po značené objízdné trase vedené po místních komunikacích. Těžká nákladní vozidla nad 7,5 tuny budou muset použít objízdnou trasu vedenou po silnicích I/23 a I/38 a dále mezi Želetavou a Třebíčí po silnici II/410.

Mapa objízdné trasy, zdroj: Ředitelství silnici a dálnic ČR

Úvodní ilustrační foto: archiv Vysočina-news.cz

  • Facebook
  • Twitter