Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Po sněhové kalamitě hrozí na některých místech Vysočiny povodně

/
/
/
359 Zobrazení



Po náročných dnech, kdy zaměstnávaly hasiče z Vysočiny následky silného větru a hustého sněžení se v posledních hodinách musejí věnovat na ředě míst regionuodstraňování následků zvýšených hladin řek a potoků.

Fotografie hasičů z Dobronína na Jihlavsku zachycují rozvodněný Zlatý potok. Třetí stupeň povodňové aktivity byl vyhlášen v pondělí 25. prosince také na Sázavě v Chlístově a Světlé nad Sázavou na Havlíčkobrodsku, na Balince v Balinách na Třebíčsku, na Oslavě v Dolních Dvorech, na Svratce v Dalečíně, na Želivce v Želivě-Vřesníku a Poříčí.

Informace o stavu vodních hladin řek Vysočiny
Povodí Vltavy
Povodí Moravy
Povodí Labe

Aktualizace ve 12.00
Od sedmé hodiny ranní v pondělí 25. prosince do desáté hodiny dopoledne zasahovali na Vysočině u čtyř desítek událostí. Ve všech případech se jednalo o čerpání vody ze zatopených sklepů, odstraňování stromů a monitorování rozvodněných toků v kraji. Nejvíce událostí řešili za uplynulé tři hodiny hasiči na Havlíčkobrodsku a Jihlavsku.
Po 11.00 začal zásah v Mrákotíně na Jihlavsku, kde došlo k narušení hráze rybníka. „Provádíme evakuaci ohrožených osob. Informace k této události budu postupně doplňovat. O situaci v Mrákotíně jsme informovali starosty okolních obcí. Zajistí informování obyvatel v obcích o události. Dosud jsme evakuovali 40 lidí. Rybník postupně odpouštíme, hráz rybníka budeme zpevňovat,“ popsala Petra Musilová, tisková mluvčí krajských hasičů na Vysočině.

  • Facebook
  • Twitter