Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Po jedenácté zamíří nejlepší světové zimní filmy na Vysočinu

/
/
/
597 Zobrazení



Jedenáctý ročník filmového festivalu Snow Film Fest přinese ve čtvrtek 20. října do Jihlavy nadílku nejlepších světových a českých filmů se zimní outdoorovou tématikou. Příznivci se mohou těšit na osm filmů plných adrenalinu, dobrodružství a nezkrotné přírody.

V jednom z českých příspěvků ve filmu Pro vrchol až na konec světa se horolezec Mára Holečka vydává plachetnicí na Antarktidu, kde se svým lezeckým parťákem Mirkem Dubem podniká prvovýstup na nepojmenovaný kopec. Ten následně dostává název Monte Pižďuch. V Náruči severu si Jirka s Mili užívají severskou romantiku a na lyžích se vydávají projít nejznámější švédský trail Kugsleden v celé jeho délce 450 km.
Jyrgalan je kromě názvu jednoho z filmů i bývalé důlní město v Kyrgyzstánu. Tam se parta českých freeriderů vydává hledat prašan a kromě něj objeví i místo, kde se zastavil čas před třiceti lety.
„Jsme rádi, že Snow Film Fest si vybudoval silnou komunitu a už jedenáct let přináší dobrodružné filmy do všech koutů Česka a Slovenska. Věříme, že v této tradici budeme i letošním ročníkem pokračovat a na chvilku přeneseme naše diváky na jedny z nejdivočejších míst naší planety,“ popisuje manažer festivalu Pavel Pichler.

Festival nabídne i další filmy. Kanoistický film o snowboardingu Bez pádla představí čtyři neohrožené snowboardisty, kteří se během jednoho z nejchladnějších momentů v zaznamenané historii vydávají na 140 km dlouhou plavbu po řece Columbia. V dalším vodáckém filmu Ledový tanec na Godafossu se čtyři odvážlivci pokoušejí o první zimní sjezd ledových vodopádů na severu Islandu.
Nad tím, jak lze zkušenosti z hor přenést do běžného života či zda musí člověk riskovat méně, aby byl dobrým otcem, uvažuje rychlostní horolezec a skialpinista Benedikt Böhm ve filmu Prozíravost. Film Innsbruck. Powder. People. odhalí jak najít ty nejnáročnější sjezdy pouze pomocí veřejné dopravy během celosvětové pandemie. Atmosféru odlehčí vtipný animovaný film Stoupání, ve kterém dva horolezci na začátku 20. století dopravují sochu Panny Marie na vrchol.
V Jihlavě se festival uskuteční ve čtvrtek 20. října od 18.00 v kině Dukla.
Více informací na: www.snowfilmfest.cz.

  • Facebook
  • Twitter