Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Po jarních prázdninách se počet respiračních nemocí na Vysočině snížil skoro o pětinu

/
/
/
145 Zobrazení



Krajská hygienická stanice na Vysočině (KHSV) eviduje za sedmý týden roku 2024 v přepočtu na sto tisíc obyvatel 1768 nových případů akutních respiračních onemocnění. Podle předpokladu došlo v průběhu jarních prázdnin k poklesu počtu nově hlášených případů o 18,6 %.

Nejvíce případů je stále hlášeno ze Žďárska 2496/100 tisíc obyvatel, na Pelhřimovsku je nových případů 1933/100 tisíc obyvatel, na Jihlavsku 1717 a na Havlíčkobrodsku 1309 nových pacientů na 100 tisíc obyvatel na Třebíčsku je nově hlášeno 1283 případů na 100 tisíc obyvatel.
Počet nových případů akutních respiračních onemocnění se oproti předcházejícímu týdnu v kraji snížil. „V průběhu jarních prázdnin došlo dle našeho předpokladu ke snížení počtu hlášených respiračních onemocnění. Nově nemocných je méně ve všech věkových skupinách obyvatel. Nejvíce pacientů je v předškolním a školním věku, ale i zde evidujeme pokles. Situace se však může změnit po návratu dětí do škol. Mezi zjištěnými původci respiračních onemocnění dominuje chřipka typu A a RS viry,“ popisuje aktuální situaci Hana Pavlasová, ředitelka Odboru protiepidemického KHSV.
KHSV doporučuje stále dodržovat základní protiepidemická opatření v předcházení šíření akutních respiračních nemocí. „Chraňme sebe a buďme ohleduplní i k ostatním,“ nabádá k prevenci Hana Pavlasová.

  • Facebook
  • Twitter