Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Pelhřimovská charita uctí s veřejností památku dětí

/
/
/
1204 Zobrazení



Od 18.00 budou mít lidé v kapli sv. Kříže v Pelhřimově možnost uctít zapálením svíčky památku všech dětí (i těch nenarozených) a mladých lidí, kteří odešli dříve, než stačili dospět a zestárnout. „Příchozí zapálí svíčku a poté bude následovat krátké úvodní slovo jménem pelhřimovské charity. Hudba zazní v podání žáků ZUŠ Pelhřimov, poté přijde na řadu slovo duchovního a podle počasí chystáme vypuštění lampionu štěstí,“ přibližuje průběh setkání Martina Kábelová, ředitelka Oblastní charity Pelhřimov a pokračuje: „Druhá prosincová neděle spojuje rodiny a přátele po celém světě, konají se otevřená setkání rodin, přátel a veřejnosti. Zapálení svíčky by mělo být krátkým zastavením v běhu všedních radostí a starostí, kdy si nestíháme příliš uvědomovat, že mít děti není až takovou samozřejmostí.“ Vstup na vzpomínkové setkání je zdarma, na místě budou připraveny svíčky a teplý nápoj, také zdarma. 

Loni lidé na akci Zapalme svíčku v Pelhřimově zapálili celkem 72 svíček. Na Vysočině uctí 10. prosince památku dále také v Havlíčkově Brodě, Jihlavě a Ždáru nad Sázavou. V České republice akci Zapalme svíčku zaštiťuje nezisková organizace Dlouhá cesta. 

  • Facebook
  • Twitter