Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Pacienti jihlavské nemocnice budou mít díky sponzorovi lepší připojení k internetu

/
/
/
468 Zobrazení



V jihlavské nemocnici se rozšíří wifi síť. Kvalitní připojení je důležité pro pacienty jak kvůli vyplnění stráveného času v nemocnici, tak pro spojení s blízkými. To se ukázalo především v posledním roce, jak je důležité. Investice byla možná díky sponzorovi.

„Pacienti, ale i jejich nejbližší, dnes již automaticky počítají s tím, že se v tak velké organizaci, jakou jihlavská nemocnice bezesporu je, připojí k bezpečné a kvalitní bezdrátové wifi síti. Pořizovat a udržovat tuto síť ale není vůbec levná záležitost. V tak rozsáhlé infrastruktuře nelze pořizovat levné přístupové body k internetu, jako si koupíme domů. Zde jsou kladeny opravdu vysoké nároky jak na dostupnost a bezpečnost tak také na jejich hromadnou správu,“ vysvětluje náměstek pro informatiku a kybernetickou bezpečnost nemocnice David Zažímal.

A ředitel jihlavské nemocnice Lukáš Velev ještě dodává. „Bezdrátová wifi síť není nijak nárokovatelná a už vůbec ne hrazena ze zdravotního pojištění. Nemocnice tak musí hledat ve svých zdrojích či využívat různých dotačních titulů, aby mohla tuto službu nabídnout svým pacientům jako standard. V rámci tohoto finančního daru se nám podařilo pořídit několik desítek nových přístupových bodů k bezdrátové wifi síti.“

Posílení sítě bylo možné díky daru 500 tisíc korun od společnosti Kronospan. Ta Nemocnici Jihlava pomohla už v minulosti, kdy věnovala peníze na plicní ventilátor a pomohla díky daru opravit lékárnu. „Uplynulý rok nám ukázal, jak moc se může náš život změnit a že i to, co je pro nás samozřejmé, může být najednou zcela nemožné. Včetně návštěv našich blízkých, hospitalizovaných v nemocnici. A přitom spojení s rodinou je v těchto chvílích pro pacienta zásadní,“ dodává jednatelka společnosti Kronospan Sylva Krechlerová.

  • Facebook
  • Twitter