Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Otevřete dveře i srdce Třem králům a udělejte na začátku ledna dobrý skutek

/
/
/
443 Zobrazení



Začátek nového roku je už tradičně spojený s dlouholetou tradicí koledování v rámci Tříkrálové sbírky, která je největší dobročinnou sbírkovou akcí na území České republiky. I letos vyrazí s koledou a zapečetěnými pokladničkami skupinky Tří králů do ulic měst a obcí na Jihlavsku. Populární koleda My tři králové jdeme k vám zazní u vašich domů v termínu od 1. do 15. ledna 2023.

Oblastní charita Jihlava organizuje Tříkrálovou sbírku na území své působnosti, tedy od Jihlavska až po Dačicko. V každé obci je koordinátor sbírky, který připravuje kolednické skupinky, které následně vyrazí do určených rajónů. Koledníci přinášejí do domovů přání pokoje a Božího požehnání.
Lidé mají možnost vhodit do úředně zapečetěné pokladničky příspěvek dle svého uvážení. Za odměnu dostanou symbolicky tříkrálový cukr a mohou si nechat na dveře napsat požehnání ve zkratce K+M+B+ a aktuální letopočet 2023.


Pokud Tři krále nepotkáte nebo nebudete doma, nemusíte zoufat. Přispět lze i do online kasičky na webu www.trikralovasbirka.cz. „Postup je jednoduchý. Stačí zvolit příslušnou částku a v druhém kroku nezapomeňte uvést lokalitu Jihlava, PSČ 586 01 nebo příslušnou charitu tzn. Oblastní charitu Jihlava,“ radí Roman Mezlík, hlavní koordinátor Tříkrálové sbírky za jihlavskou Charitu.
Pokud nejste příznivci internetu, lze poslat příspěvek i tradiční cestou na sbírkový účet č. ú. 66008822/0800 s variabilním symbolem 777966500.


Z covidové zkušenosti přetrvají i statické pokladničky na vybraných místech:

  • sídlo Oblastní charity Jihlava na Jakubském náměstí 2,
  • provozovny Lapek, a. s. – Bufet ICOM, Jiráskova 8 (autobusové nádraží) a Lapek-prodejna/cukrárna Komenského 8,
  • pekařství Veselo, Husova 46
  • Natur Styl restaurace a prodejna zdravé výživy ve Škrétově ulici,
  • Dřevocentrum Petr Vaněk, Polenská 3,
  • prodejna pečiva u paní Marešové, Masarykovo nám. 6 (vedle Sklípku).

    Letošní Tříkrálová sbírka pomůže v následujících záměrech:
    Podpora investičního záměru rekonstrukce budovy včetně přilehlé zahrady Centra sociálních služeb Mahenova 16 v Jihlavě dle potřeb cílové skupiny Odlehčovací služby Adapta. Adapta je odlehčovací služba pro osoby s tělesným, mentálním a kombinovaným postižením. Poskytuje individuální podporu a pomoc prostřednictvím ambulantní, terénní i pobytové formy.

    Podpora investičního záměru rekonstrukce budovy Centra sociálních služeb Mahenova 16 v Jihlavě. Přizpůsobení prostoru pro rozšiřující se multidisciplinární tým služby, jehož součástí jsou lékaři, zdravotní sestry, pečovatelky, psychiatr aj.

    Příspěvek na úhradu části provozních nákladů služby Charitní záchranné sítě, určené pro lidi v nouzi.

    Zajištění materiálu a provozních nákladů střediska Dobrovolnické centrum.

    Zajištění materiální pomoci (hygienické a domácí potřeby, oblečení) a potravin pro lidi v nouzi.

    Udržení dostupnosti a kvality služeb, které jsou nepříznivě ovlivněny rostoucími cenami (především energií a PHM).

Oblastní charita Jihlava připravuje k Tříkrálové sbírce i doprovodný program. Jednak se uskuteční po dvouleté pauze Tříkrálový koncert ve spolupráci se ZUŠ Jihlava. Koncert proběhne v pátek 6. ledna od 16.30 v kostele Sv. Jakuba Většího. Dobrovolné vstupné budete moci vhodit do tříkrálové pokladničky.
Na Masarykově náměstí v Jihlavě si budete moci pro změnu dopřát lahodný tříkrálový svařák. Akce proběhne v pondělí 9. ledna od 14.00 do 17.30. I tento výtěžek bude připočten k Tříkrálové sbírce. Akci realizuje pro jihlavskou charitu místní okresní organizace KDU–ČSL.
„Byť nežijeme v lehké době, kdy jsme zmítáni ekonomickou krizí a naše rodinné rozpočty jsou napnuté, přesto vás jménem lidí, kteří se ocitli v nouzi prosím o projevení solidarity. Každá koruna pomáhá!“ závěrem dodává Roman Mezlík z Oblastní charity Jihlava.

  • Facebook
  • Twitter