Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Orkán provoz jaderných elektráren neomezil, energetici naopak pomáhali v okolí

/
/
/
956 Zobrazení



Extrémní vítr, který se v noci z neděle na pondělí přehnal přes Vysočinu, se nevyhnul ani Jaderné elektrárně v Dukovanech. Po kontrolách hlásí energetici nulové poškození na objektech a zařízení. Elektrárenští hasiči i přesto měli několik výjezdů, při kterých pomáhali v blízkém okolí.

Jaderné elektrárny patří k nesledovanějším výrobním provozům všude na světě. Svoji pozornost proto věnují všem okolnostem, které by mohly mít vliv na jejich provoz. Energetici jsou informováni nejen o blížících se extrémních povětrnostních podmínkách, ale také například o případných seizmických událostech všude na světě. V neděli v poledne obdrželi výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu o extrémních povětrnostních podmínkách, které elektrárnu zasáhnou v noci z neděle na pondělí. Proto byly provedeny preventivní prohlídky a nedošlo k žádné poruše ani poškození.

Problémy silný vítr působil v okolí elektrárny, k odstranění jeho důsledků byli povoláni i hasiči Jaderné elektrárny Dukovany. Podnikoví hasiči v noci především likvidovali popadané stromy v okolí.

  • Facebook
  • Twitter