Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Opilý muž zaútočil v Brodě kvůli cigaretě, čelí obvinění z loupežného přepadení

/
/
/
649 Zobrazení



Havlíčkobrodští policisté zadrželi krátce po činu jednatřicetiletého pachatele loupeže, ten v úterý 2. června napadl druhého muže na Kalinově nábřeží v Havlíčkově Brodě a dožadoval se cigarety. Napadeného škrtil a vyhrožoval mu smrtí.

„Jednatřicetiletý muž oslovil jiného muže, který seděl na nábřeží na lavičce, a chtěl po něm cigaretu. Ten to odmítl, s čímž se ale muž požadující cigaretu nespokojil a zaútočil. Do napadeného strčil, a když spadl z lavičky, začal ho škrtit a vyhrožovat mu zabitím. Ze strachu mu napadený cigaretu přislíbil. Když útočník viděl krabičku, začal ji požadovat celou. Následně muže opět fyzicky napadl, krabičku s cigaretami mu vytrhl z ruky a odešel směrem k centru. Napadený vše oznámil policistům, kteří začali po pachateli ihned pátrat,“ popsala událost policejní mluvčí Stanislava Rázlová s tím, že podezřelého muže během chvilky vypátrala policejní hlídka nedaleko místa činu.
Útočníkem je jednatřicetiletý muž z Havlíčkobrodska, který v době zadržení vykazoval známky značné opilosti, což také potvrdila dechová zkouška. Naměřená hodnota činila 2,41 promile alkoholu a policisté muže eskortovali na protialkoholní záchytnou stanici. Po jeho vystřízlivění si ho vyzvedli havlíčkobrodští kriminalisté.

Na základě shromážděných důkazů policejní komisař ve středu 3. června, zahájil trestní stíhání muže. „Jednatřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže, za což mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody,“ dodala Hana Adámková, zástupkyně vedoucího oddělení obecné kriminality.

Obviněný muž byl už v minulosti podle informací policistů pětkrát soudně trestán, zejména v souvislosti s majetkovou trestnou činností. Případ kriminalisté nadále vyšetřují.

  • Facebook
  • Twitter