Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

O žouželích, havětích, breberkách v jihlavském muzeu

/
/
/
236 Zobrazení



Přednášku zooložky Kláry Bezděčkové nazvanou Nenávidění miláčkové: Žoužel, havěť, breberky pořádá v pondělí 12. února od 17.00 Muzeum Vysočiny Jihlava v Malovaném sále.

První přednáškový podvečer bude patřit bezobratlým. Právě ti jsou pro mnohé kamenem úrazu. Příčinou je ale často pouhá nevědomost, poněvadž do světa malých, skrytě žijících tvorů se proniká jen velmi těžko. A co je na nich tak zajímavého? Všechno. Ať už se jedná o partnerské vztahy, péči o potomstvo, spolupráci při shánění potravy či budování důmyslných hnízd, v ničem si nezadají s velkými zvířaty.

Víte, že mezi pavouky jsou vynikající tanečníci, švábi, škvoři a ploštice patří k nejstarostlivějším rodičům, termiti pěstují houby velikosti žampiónů, mouchy nebo srpice nosí zásnubní dárky a mravenci pořádají individuální výukové kurzy? A to zdaleka není všechno. V přírodě zkrátka není malých rolí.

  • Facebook
  • Twitter