
O bramborovou pochoutku Vysočiny v Havlíčkově Brodě
Gastronomickou soutěž O bramborovou pochoutku Vysočiny pořádá Obhodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod v pátek 18. října v gastrostudiu v ulici Bratříků 851 v Havlíčkově Brodě. Soutěž se koná ve spolupráci s Výzkumným ústavem bramborářským.
„Soutěžní družstvo připraví dva soutěžní pokrmy, bezmasý teplý předkrm, kde hlavní ingrediencí musí být syrové nebo vařené brambory, a restaurační moučník z bramborového těsta, v němž hlavní ingrediencí musí být vařené brambory. Na konci soutěžního dne budou vyhlášeny výsledky soutěže v kategoriích, bezmasý teplý předkrm, restaurační moučník a nejlepší soutěžní družstvo,“ popisuje Hana Pertlová, zástupkyně ředitele pro teoretické vyučování Obchodní akademie a Hotelové školy Havlíčkův Brod.
.