Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Nový román Markéty Hejkalové Století na vlnách z brněnského Hosta se představí na Podzimním knižním veletrhu

/
/
/
643 Zobrazení



Havlíčkobrodská spisovatelka a překladatelka Markéta Hejkalová vydává v září v nakladatelství Host v Brně svůj nový román Století na vlnách, vrací se v něm opět do Finska, v němž prožila část svého života. Propojuje se v něm život na severu Evropy s osudy postav v Čechách.

Román začíná v červnu 2022 v Mannerheimově muzeu v Helsinkách a vrací se proti běhu času až do městečka uprostřed Čech v roce 1887. „V románu jsou skutečné historické události – rusko-americký summit o rozšíření NATO v Helsinkách roku 1997, československá amnestie politických vězňů v květnu 1960, sovětsko-finská zimní válka v roce 1939 či výzvědná cesta finského plukovníka Gustava Mannerheima do střední Asie na počátku dvacátého století – se prolínají s románovými příběhy lidí, kteří vzdorují dravému proudu času a v rozhodujících okamžicích svých životů volí mezi odvahou a beznadějí.
Diplomat Viktor Oboimov, pověřený odsunem sovětských vojsk ze střední Evropy, český velvyslanec ve Finsku Richard Illing, mladá básnířka Johanna Kozarová a její kamarádka Dora, slečna sekretářka Jarka s krásnýma zelenýma očima, podivínská česko-německá spisovatelka Dorothea a zachránce Finska před nenasytným východním medvědem Carl Gustaf Emil Mannerheim jsou spojeni neviditelnými nitkami dobra či zla, pevnějšími, než by se mohlo na první pohled zdát,“ přibližuje Markéta Hejkalová, která představí své zatím poslední dílo na Podzimním knižním veletrhu, který se koná v pátek 6. a v sobotu 7. října v Kulturním domě Ostrov a prostorách Krajské knihovny Vysočiny.

Křest knihy, kterou v září vydává nakladatelství Host, proběhne za účasti autorky v pátek 6. října od 13.00 na schodech Krajské knihovny Vysočiny v Havlíčkově Brodě.

  • Facebook
  • Twitter