Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Nové hřiště na pétanque v jihlavské zoo

/
/
/
226 Zobrazení



Nové hřiště v Zoo Jihlava vzniklo ve spolupráci s Klubem Koulené Pétanque Jihlava. Při zahajovacím turnaji převzali zástupci města patronát nad pásovcem kulovitým, proti sobě se pak utkal ředitel zoo Jan Vašák a náměstek primátora pro oblast kultury a sportu Richard Šedivý.

Začalo to nevinně – člen Klubu Koulené Pétanque Jihlava Lubor Pavlík pracuje jako dobrovolník v Zoologické zahradě Jihlava. Netrvalo tedy dlouho, než ho a jeho sportovního kolegu napadlo založit zde hřiště na pétanque. Za klub tedy sehnali štěrkový povrch a ve spolupráci s dalšími zaměstnanci zoo vytvořili hřiště dokonce těch největších možných rozměrů. Návštěvníci jej najdou ve stínu stromů za dětským koutkem, za zálohu 500 korun je také možné si na spodní pokladně vypůjčit koule.

„Jsme rádi, že to vzniklo, děkuji Petrovi Walterovi, který mi s tím pomáhal. Jsme klub, který funguje chvíli, ale chtěli bychom pétanque v Jihlavě dostat na stejnou úroveň, jako je tady třeba liga malé kopané,“ doplnil při slavnostním přípitku Lubor Pavlík s tím, že klub má vytipovaných dalších sedm veřejných míst v Jihlavě, kde by mohlo vzniknout další, tentokrát volně přístupné hřiště.

Ještě před zahajovacím turnajem proběhlo slavnostní otevření hřiště. Přípitek byl doplněn o unikátní nabídku občerstvení – smažené kobylky, sarančata a červy. Proč? Protože podobnou stravu má i pásovec kulovitý, nad kterým převzali patronát náměstek pro oblast kultury a sportu Richard Šedivý a vedoucí odboru školství, kultury a tělovýchovy, který jihlavskou zoo za zřizovatele spravuje, Tomáš Koukal. A proč pásovec? Nejen protože je podobný kouli na pétanque, ale také protože je vyobrazen v logu samotného Klubu.

„Vzniklo to spontánně, náhodou. Nechceme dělat ze zoologické zahrady nějaký sportovní areál, takže to berte spíše jako oddechové místo pro klidnou zábavu,“ upřesnil při přípitku ředitel zoo Jan Vašák. „Jsem moc rád, že otevírám další hřiště v Jihlavě. Jen tak dál! Navíc pétanque se dá hrát v každém věku, takže přeji hřišti, ať je hojně využívané,“ doplnil náměstek Šedivý.

Pétanque bude opět i na náměstí
Další hřiště na pétanque bude opět i na Masarykově náměstí. Stavět by se mělo začít v druhém červencovém týdnu, tedy mezi 10. a 14. červencem. Kromě toho náměstí opět nabídne i ping pong, obří šachy nebo ruské kuželky.

  • Facebook
  • Twitter