Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Nová kniha Pavla Kryštofa Nováka představuje významnou osobnost Vysočiny, Otto Stritzka

/
/
/
259 Zobrazení



Moravskobudějovické nakladatelství Motýlek vydalo knihu Pavla Kryštofa Nováka nazvanou Otto Stritzko známý i neznámý. Otto Stritzko, rodák z Jaroměřic nad Rokytnou, výtvarník a grafik, byl ve svém životě spjatý s Vysočinou a Podyjím.

K srdci mu nejvíc přirostla Stará Říše, v níž žil šestačtyřicet let a kde si i přes odpor jejího otce vyvolil za manželku Marii Florianovou, jedno z dvanácti dětí Josefa Floriana. Byl tedy i otcem nedávno zesnulé Juliany Jirousové, rovněž výborné malířky a manželky Ivana Martina Jirouse, které je v knize, stejně jako její matce, věnována jedna z kapitol.
Fenomén Staré Říše se knihou prolíná ve Stritzkových textech, stížnostech i průšvizích a také v bohaté korespondenci. Čtenář se tak potěší nejen krásou jeho obrazů a grafik, ale také svérázným a jadrným humorem. „Kniha se velmi zdařila, tři roky práce na ní byly pro mne radostí,“ komentoval její autor Pavel Kryštof Novák.

Přebal knihy, archiv Pavla Kryštofa Nováka

Více informací o knize v pořadu Mozaika na stanici Českého rozhlasu Vltava.

Zájemci mohou celobarevnou knihu se 480 stranami, jejíž cena je 777 Kč, objednávat prostřednictvím e-mailu: pknkubinek@centrum.cz,
na telefonním čísle: 602 823 230, 568 420 601 nebo na autorově adrese:
Mgr. Pavel Kryštof Novák
Tyršova 927
676 02 Moravské Budějovice

  • Facebook
  • Twitter