Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Nemocnost na Vysočině mírně ustupuje

/
/
/
350 Zobrazení



Krajská hygienická stanice kraje Vysočina eviduje za letošní 9. týden 2 440 nově hlášených případů akutních respiračních infekcí na 100 tis. obyvatel. Oproti předchozímu týdnu došlo k dalšímu mírnému poklesu celkové nemocnosti, a to o 5,5 %. Nejvíce nových případů hlásí v okresech Žďár nad Sázavou (3 585 na 100 tis. obyvatel) a Havlíčkův Brod (2 748 na 100 tis. obyv.). O něco méně nově hlášených pacientů je na Pelhřimovsku (2 303 na 100 tis. obyv.) a na Jihlavsku (2 086 na 100 tis. obyv.). Nejméně nových případů, 1 343 na 100 tis. obyv., mají na Třebíčsku.

„V minulém týdnu došlo k dalšímu mírnému poklesu počtu nových případů onemocnění, a to o 5,5 %. V Kraji Vysočina však stále přetrvává nejvyšší nemocnost ARI v rámci republiky. Ubývá pacientů ve všech věkových skupinách. Nejvíce nemocných je ovšem stále mezi dětmi jak školního, tak předškolního věku,“ hodnotí současnou situaci MUDr. Hana Pavlasová, ředitelka Odboru protiepidemického KHSV.

Zdroj: Registr ARI

„V minulém týdnu došlo k dalšímu mírnému poklesu počtu nových případů onemocnění, a to o 5,5 %. V Kraji Vysočina však stále přetrvává nejvyšší nemocnost ARI v rámci republiky. Ubývá pacientů ve všech věkových skupinách. Nejvíce nemocných je ovšem stále mezi dětmi jak školního, tak předškolního věku,“ hodnotí současnou situaci Hana Pavlasová, ředitelka Odboru protiepidemického KHSV.

Dominantními původci onemocnění zůstávají stále chřipky typu A i typu B.

 Zdroj: Registr ARI

Začínající jarní prázdniny jistě přispějí k dalšímu snižování počtu nemocných. „Ani s teplým jarním počasím nezapomínejme na prevenci infekcí dýchacích cest. Ohleduplnost, respirační etiketa a důsledná hygiena rukou patří k základním pravidlům, jak chránit sebe i ostatní před onemocněním. Stejně důležité je posilování naší imunity pobytem venku a přísunem přírodních vitamínů z ovoce a zeleniny,“ radí Hana Pavlasová.

  • Facebook
  • Twitter