Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Nemocnice Jihlava vybavila sanity moderními vysílačkami

/
/
/
141 Zobrazení



Celkem dvanáct digitálních vysílaček nově pořídila Dopravní zdravotní služba, která spadá více než rok pod jihlavskou nemocnici. Sanity převážející pacienty jsou tak připojené do sítě, kterou využívají hasiči a záchranáři. Vybavení stálo více než milion korun.

„Nejčastěji využívají naše služby pacienti, které převážíme z hospitalizace, mezi zdravotnickými zařízeními, nebo z ambulantních ošetření, pokud sami nejsou schopni. Také ale například převážíme vzorky,“ popisuje vedoucí Dopravní zdravotní služby Kamil Vlček rozsah služeb. Vozový park čítá jedenáct aut, na přelomu roku došlo k jeho výrazné obměně, kdy se pořídilo pět nových sanitek.

Nové digitální vysílačky se instalují do vozů právě v těchto dnech: „Jsou napojené do sítě Pegas, kterou využívají například hasiči a záchranáři. Pro nás to znamená, že naše vozy mají nyní komunikační dosah i mimo hranice Kraje Vysočina, takže například při vyhlášení hromadného neštěstí by mohli být nápomocni integrovanému záchrannému systému. Chtěl bych poděkovat Zdravotnické záchranné službě Kraje Vysočina, která nám se vším pomáhala a také Odboru informatiky Kraje Vysočina. Bez nich by se instalace nepodařila,“ dodává náměstek pro informatiku a kybernetickou bezpečnost David Zažímal.

Nové digitální vysílačky stály 1 059 000 a pořízeny byly z rozpočtu Kraje Vysočina.

  • Facebook
  • Twitter