Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Nachystejte klobouky, jihlavský Busking se blíží!

/
/
/
520 Zobrazení



Umělcům se při pouličním festivalu meze nekladou – bez papírování se může ukázat každý Jihlava se 31. května poddá pouličnímu umění a předvést své dílo bude moci opravdu každý.

Od 14.00 do 17.00 budou ulice mezi Masarykovým náměstím a autobusovým nádražím otevřené všem umělcům, bez rozdílu věku či způsobu vyjádření.

„Stačí si vzít klobouk, jít na ulici a začít hrát, tančit, malovat, skákat nebo se třeba stavět na hlavu. Jihlava bude otevřená všem formám umění, a to bez zbytečných formulářů nebo rezervací míst. Stejně tak město neposkytne umělcům žádnou odměnu, tu si musí zasloužit od kolemjdoucích,“ pozvala Ivana Jelínková, organizátorka festivalu z odboru školství, kultury a tělovýchovy jihlavského magistrátu.

Ulice máme. A máme i umělce?
Ulice, které město pro festival stanovilo, jsou kolem centra města a vedou po frekventované trase od náměstí po autobusové nádraží.

„Se svými vystoupeními se můžete dostavit na ulici Benešova, Palackého, Komenského, Tyršovu, do Smetanových sadů a parku za Kinem Dukla,“ sdělila Ivana Jelínková.

Busking je navíc letos spojen s festivalem základních uměleckých škol ZUŠ Open, jeho podrobný program najdete na stránkách www.zusopen.cz.

  • Facebook
  • Twitter