Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Na začátku září budou nad Vysočinou létat stíhačky



Od 3. do 14. září bude na území celé republiky probíhat letecké cvičení Ample Strike 2018. Společné letecké cvičení příslušníků Armády České republiky s armádami členských a partnerských států NATO přinese do oblak nad celou republikou rachot motorů bojových letounů. 

„Hlavními místy cvičení budou 22. základna vrtulníkového letectva Sedlec, Vícenice u Náměště nad Oslavou a vojenské výcvikové prostory Boletice a Libavá. Dále budou využívány také prostory 21. základny taktického letectva Čáslav, Správy letiště Pardubice a 15. ženijního pluku v Bechyni,“ sdělil brigádní generál Velitelství vzdušných sil Petr Hromek.

Mapa cvičení Ample Strike 2018

Na začátku září tedy může dojít k přeletům či odletům letecké techniky nebo k jednotlivým přeletům mezi operačními prostory, a to hlavně nad územím Vysočiny. Lety v nočních hodinách budou podle brigádního generála Hromka omezeny, k přeletům však může dojít i ve dnech pracovního klidu.

„Uvědomuji si, že každá podobná aktivita znamená určité omezení pro obyvatele. Ubezpečuji vás, že ze strany řídícího štábu cvičení budou podniknuty všechny kroky k tomu, aby případný negativní vliv byl co nejmenší,“ uvedl v dopise primátorovi Jihlavy Rudolfu Chloupkovi brigádní generál.

  • Facebook
  • Twitter