Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Na Vysočinu se snesl sníh, na silnicích přibylo havárií

/
/
/
1132 Zobrazení



Policisté na Vysočině zaznamenali v pátek 5. března v souvislosti s počasím zvýšený počet havárií na silnicích regionu. Od šesté hodiny ranní do půl jedenácté dopoledne registrovali třináct nehod, při kterých se zranili čtyři lidé.

„Deset minut před osmou hodinou havaroval na silnici mezi obcemi Nevcehle a Urbanov řidič osobního vozu, který se při nehodě zranil. Krátce před devátou hodinou havaroval na silnici u Krasonice sypač, který se převrátil na bok. Při nehodě se nikdo nezranil.
V 9.40 jsme přijali oznámení o dopravní nehodě nákladního a osobního vozu na silnici I. třídy mezi Kralicemi nad Oslavou a Náměští nad Oslavou. Z prvotního šetření vyplývá, že řidič nákladního vozu dostal smyk a narazil do stojícího služebního vozidla Policie ĆR, které se odrazilo na svodidla. Poté nákladní auto vyjelo mimo silnici a převrátilo se v příkopu. Při nehodě se zranili tři lidé – dva z nich jsou policisté a třetím je řidič nákladního vozu. Všechny tři převezli záchranáři do nemocnice v Třebíči. Silnice I/23 je kvůli zásahu složek IZS v místě neprůjezdná,“ udělala výčet ranních a dopoledních havárií Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Policisté další šetření zjistili k havárii u Kralic, že řidič nákladního auta projíždějící po silnici I/23 ve směru od Náměště nad Oslavou směrem na Kralice nad Oslavou, z nezjištěných důvodů najel s vozem na krajnici, a když se snažil vyjet znovu zpět do svého jízdního pruhu, dostal smyk a narazil do protijedoucího služebního vozu Policie České republiky.
„Ve služebním vozidle cestovali  v době nehody dva policisté, kteří měli kontrolovat dodržování volného pohybu mezi okresy a přejížděli na jiné kontrolní stanoviště. Oba se zranili a zdravotníci je převezli do nemocnice v Třebíči. Zranil se také řidič nákladního vozu, také ten byl převezen do zdravotnického zařízení. U všech účastníků nehody dechová zkouška vyloučila požití alkoholu před jízdou. Kolem poledne bylo místo plně průjezdné, až se bude vyprošťovat nákladní auto, bude v místě usměrňovat provoz policejní hlídka,“ dodala Dana Čírtková.

Zdemolovaný vůz Policie ČR při nehodě u Kralic nad Oslavou, foto: Policie ČR

Havarované nákladní auto u Krasonic, foto: Policie ČR

Úvodní foto: Havarované nákladní auto u Kralic nad Oslavou, foto: Policie ČR

  • Facebook
  • Twitter