Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Na Vysočině odstartoval osmý ročník dobrovolnické akce 72 hodin pro děti a mládež v ČR

/
/
/
843 Zobrazení



Akce 72 hodin je určena pro děti do patnácti let, kteří si v něm mohou vyzkoušet dobrovolnickou práci. Při akci se setkávají malí a mladí dobrovolníci s chutí pomáhat lidem, vylepšit si blízké či vzdálenější okolí nebo pomoci své obci, svému městu. Na Vysočině proběhnou celkem tři akce.

Získávají tím šanci zažít neopakovatelné zážitky s dobrými kamarády a oprávněný pocit, že jsou prospěšní. Přesvědčí se, že jsou sami schopni změnit věci, které se jim nelíbí. Děti a mladí lidé se často naučí řešit složité sociální situace, nabývají pocitu zodpovědnosti za životní prostředí a získávají sociální intelekt. Naučí se spolupracovat a víc vnímat svět kolem sebe. Vytvoří si zajímavé podněty pro smysluplné trávení volného času. Získají unikátní zkušenost sociální zodpovědnosti, vícefaktorové pouto ke svému okolí či přírodě, poznání altruismu.

Nejvíce projektů proběhne od 10. do 13. října. Letos pořadatelé akci ve značné míře zasvětili tématu klimatických změn a mnoho projektů se bude věnovat sázení stromů.

Záchrana tvrze Stránecká Zhoř
„Díky akci 72 hodin náš oddíl na pomáhal na Stránecké Zhoři už v roce 2017. I přes nízký věk účastníků byli ze spolupráce nadšení jak kastelán Zhoře, tak sami účastníci a s velkým nadšením se rozhodli, že letos chtějí pomoci znovu v nekončícím úsilí vtisknout zámku jeho původní vzhled. Rozsah prací nachystaných na náš příjezd je opravdu široký. Od odborných zásahů truhlářů a zedníků až po práce pro naše nejmenší členy, kteří, nosíce jako mravenečci cihličku po cihličce, dokázali v minulém ročníku svou aktivitou překvapit kastelána. Nedílnou součástí bude opět historická krmě připravovaná v místní zrekonstruované černé kuchyni, dobové hry a prohlídka zámku s kastelánem,“ přibližuje pomoc na tvrzi Irena Kratochvílová z TOM 20205 Tam Tam.

Stránecká Zhoř, foto: archiv pořadatelů

Děti pro klienty Tyflocentra
Děti 7.B ZŠ Eden darují klientům Tyflocentra Jihlava vyrobené dárky a realizují společné připravené aktivity.

Úklid naučné stezky Čeřínek
Pionýrská skupina Kamarád Jihlava se chystá uklidit naučnou stezku Čeřínek po letním období.

  • Facebook
  • Twitter