Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Na výlet s dětmi do Žďáru nad Sázavou

/
/
/
1357 Zobrazení



Vymyslet výlet, na kterém by se zabavila celá rodina, může být docela oříšek. Pokud se ale vydáte do Žďáru nad Sázavou, můžete si vybrat zážitky, při kterých se nebudou nudit dospělí ani děti. Zámecký areál si můžete projít po svých nebo vyzkoušet novinku, kterou je herní kárka.

Půjčit si kárku plnou veselých her, naložit do ní dítě nebo manželku a každý může vyrazit poznávat zámek. Dostane k tomu herní plánek a mapku.

Muzeum nové generace
Muzeum nabzí příběh areálu bývalého cisterciáckého kláštera a dnešního zámku rodiny Kinských s unikátní multimediální zážitkovou expozicí pro malé i velké. Muzeum nové generace je držitelem ocenění Živa award za nejkreativnější muzeum ve střední Evropě.

Jediné muzeum, jehož cílem je vyhnat vás z muzea ven
Muzeum nové generace je první místo na cestě za poznáním Žďárských vrchů, není jen muzeem, je to klíč k pochopení celého areálu bývalého kláštera – dnešního zámku ve Žďáru nad Sázavou, Zelené hory (památka UNESCO) i širokého okolí. Násldně se zájemci mohou vydat Po stopách Santiniho (prohlídka areálu zámku s průvodcem).

Herní kárka

Na recepci získá každý sluchátka s audioprůvodcem a hlasy cisterciáckého mnicha a holčičky ze současnosti je budou provázet celou expozicí. Přízemí expozice je věnovaná cisterciáckému řádu a temnému středověku, první patro umožní návštěvníkům pohled do světa baroka. Audioprůvodce nabízí pět cizojazyčných mutací – angličtinu, němčinu, francouzštinu, polštinu a ruštinu.

Letní dětské prohlídky
Už popáté je na zámku připraven letní program pro rodiny s dětmi. Během zábavné interaktivní prohlídky se tentokrát ponoří do pestrého a tajemného světa architektury a geometrických tvarů. Prohlídky jsou vhodné pro děti starší čtyř let. Letní program pro rodiny s dětmi probíhá každé prázdninové pondělí, středu a pátek.

Letní dětské prohlídky

Co děti čeká?
Stanou se architekty a staviteli. Začátek je v Muzeu nové generace, pak vyrazí hledat geometrické tvary do areálu, seznámí se s geometrií v architektuře a prozkoumají stavby od sklepů po půdu. Děti si také zámecký areál samy postaví z obří stavebnice. Budou se bavit, ale zároveň se něco nového naučí a dozvědí. Program je plný zábavných výtvarných a pohybových aktivit.

Zažijte cestu, zažijte příběh!
Nejzajímavější místa bývalého cisterciáckého kláštera – nynějšího zámku jsou spojena s výjimečným architektem Janem Blažejem Santini-Aichelem. Návštěvníci se seznámí se životem v cisterciáckém řádu, vstoupí do osobního sídla opata – prelatury, kde mohou obdivovat rozsáhlou nástropní malbu z 18. století, která dosud nemusela být restaurována, navštíví baziliku minor Nanebevzetí Panny Marie a sv. Mikuláše s druhou nejdelší chrámovou lodí na Moravě, zavítají do obydlí mnichů – konventu nebo nahlédnou do studniční kaple.

Dětské čtvrtky s Chytrou rukou
Zájemci mohou přihlásit děti do programu Chytrá ruka, na workshopech se naučí tradičním řemeslům. Například brašnářství, tkadlectví, hrnčířství nebo knihařství. Program je určen pro děti ve věku 7 a 15 let. Například na workshopu Brašnář a tkadlec si děti vyrobí vlastní originální koženou peněženku a seznámí se se specifiky práce s kůží. Zábavnou formou zjistí, jaká řemesla se v minulosti zabývala textilní výrobou a jak složitý byl proces výroby oděvu.

Po zámku s mobilem v ruce
Mobilní hra v aplikaci Skryté příběhy. Santini potřebuje pomoc návštěvníků a inspiraci při tvorbě kostela na Zelené hoře. Čtyřkilometrová procházka zavede návštěvníky k několika Santiniho stavbám v okolí zámku. Doporučené pro děti od šesti let.

Zážitkové prohlídky
Večerní zážitkové prohlídky, při kterých ožívají dávní obyvatelé zámku, nebo zábavné poznávací programy pro rodiny připravují na zámku po celý rok, doporučují pro děti od čtyř let.

Koupačka na Piláku
Toužíte po příjemném koupání, dětském hřišti nebo rodinném turnaji v minigolfu? Do moderního rekreačního areálu u Pilské nádrže, kde vše zmíněné najdete, to je ze zámku zhruba deset minut pěšky.

  • Facebook
  • Twitter