Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Na koncert kapely Red Nose přišli pamětníci

/
/
/
2889 Zobrazení



Havlíčkobrodský klub Oko se v pátek 6. dubna stal svědkem koncertu skupiny Red Nose, na který přišli hudební nadšenci pamatující rok 1991, když došlo ke vzniku Red Nose.
V roce 1993 se skupina umístila na třetím místě v soutěži Rock east Bohemia, kde v porotě zasedal Petr Janda ze skupiny Olympic. V roce 1994 pod názvem Dej si… vydala skupina Red Nose a MC (vysvětlení pro mladší generaci: magnetofonová kazeta) a bylo prodáno 1 700 kusů.

Zleva Mirek Štampfer a Pavel Kletečka

V roce 1998 skupina ve vlastním nákladu a ve studiu Hostivař natočila základ pro nové CD pod názvem – Valetol.
Red Nose zahrála v klubu Oko ve složení : Libor Šimon – zpěv, kytara, Pavel Šimon – kytara, zpěv, Ivoš Fiklík – basskytara a Honza Jaško – bicí. Host byl Jaroslav Soukup – perkuse, bicí.

Během koncertu byly promítány archivní záběry z koncertů z 90. let. S kapelou si pamětníci zazpívali staré skladby: Baby, Jsem už takovej, Prší, Kamila, Lysohlávky, Čarodějky, Sindibád a také Batman. Překvapením bylo zahrání pěti skladeb společně s dechovým duem: Pavel Kletečka – trombón a Mirek Štampfer – trubka. Oba dva hrají v dixilendu Dixie 377. „Dostali jsme nápad oživit náš koncert o dechové nástroje. Dvakrát jsme se sešli na zkoušce s Mirkem a Pavlem. Výsledkem bylo zahrání těchto skladeb: Tibeťan, Byt a klid, Láska, Road Runner a Mrtvej spím,“ řekl Pavel Šimon z Red Nose.

 

 

  • Facebook
  • Twitter