Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Na Dni zdraví určí v Jihlavě zájemcům krevní skupinu a budou i líčit jako ve filmu

/
/
/
443 Zobrazení



Den zdraví pro veřejnost se koná v jihlavské nemocnici v modré chodbě spojující interní a diagnostický pavilon ve středu 9. listopadu mezi 9.00 a 14.00. Připravená je spousta novinek. Zájemci si mohou třeba namaskovat řeznou ránu jako ve filmu, nechat si na místě určit svoji krevní skupinu, nebo se naočkovat proti klíšťové encefalitidě. Nebude chybět ani tradiční měření glykémie a cholesterolu.

Novinku na Dni zdraví ocení všichni milovníci filmů. Naši zdravotníci z operačních sálů nalíčí zájemcům poranění a ukáží ošetření a také to, jak se šije rána. Na jednom ze stanovišť se můžete dozvědět svoji krevní skupinu. Na Dni zdraví budeme také očkovat proti klíšťové encefalitidě, k dispozici bude 50 dávek zdarma pro osoby starší padesáti let. Nově také ukážeme poskytnutí první pomoci, práci našich zdravotníků a také co dělá náš intervent. Povíme více také těm, které trápí močová inkontinence.
Na místě budou zdravotníci určovat hladinu cholesterolu a glykémie, měřit se bude měřit oxid uhličitý v plicích a nabídnuta pomoc Poradny pro odvykání kouření. Epidemiologická sestra ukáže, jak si správně umýt a vydezinfikovat ruce a vysvětlí, proč je správné mytí rukou důležité. Nutriční terapeuti poradí ohledně výživy. Zdravotníci také podají informace pro ty, kteří čekají na výměnu kyčelních a kolenních kloubů.

Preventivní prohlídky mohou zachránit život. I když se totiž cítíte dobře, může u vás začínat některé onemocnění, které je zatím bez příznaků: „Ošetřovatelství se věnuje holistickému pojetí zdraví, pojmům podpory zdraví a prevence nemocí. Pojetí zdraví / nemoci jako výsledku vzájemně se ovlivňujících složek lidské bytosti-biologické, psychické, interpersonální, sociálně kulturní a environmentální, a interakce jedince s prostředím. Holistické pojetí rozumí pojmům, které se vztahují k podpoře zdraví a prevenci nemocí, a dovede získat potřebné informace o zdraví, zdraví podporujících metodách, proto pořádáme takové akce jako je Den zdraví,“ říká náměstkyně ošetřovatelské péče jihlavské nemocnice Hana Hladíková.

  • Facebook
  • Twitter