Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Na Českém mlýně v Jihlavě se začalo zasněžovat

/
/
/
610 Zobrazení



V noci na pátek 3. prosince začalo město Jihlava ve spolupráci se spolkem Lyžařské Jihlavsko zasněžovat technickým sněhem zelenou plochu vedle pumptracku a skateparku ve volnočasovém areálu Český mlýn u řeky Jihlavy.

Vzniknout by zde měla strojově upravená trať pro běžecké lyžování – jak na skate tak i stopa na klasiku. Technický sníh se vyrábí při mrznutí ve sněhových dělech pod vysokým tlakem rozprašované vody. Jak sníh v areálu přibývá, můžete online sledovat na webové kameře zde.

Pokud to počasí dovolí, tak by měla trasa být dlouhá až jeden kilometr. Běžeckou trasu město za pomoci spolku zajistilo i v minulém roce, a to u jihlavského amfiteátru. „Okruh na Českém mlýně bude sloužit na rychlé sporotvní vyžítí uprostřed města a je zároveň zálohou v době nepříznivých přírodních sněhových podmínek, v opačném případě je naše priorita cílena na úpravu přírodních stop,” uvedl Martin Kratochvíl.

Jak se vyrábí technický sníh, jaké novinky se na trase připravují a jak je to se spotřebou energií při zasněžování přiblížil Martin Kratochvíl ze spolku Lyžařské Jihlavsko.

  • Facebook
  • Twitter