Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Muzikanti dětem pomůžou už po patnácté

/
/
/
329 Zobrazení



Muzikanti dětem letos podpoří terénní službu osobní asistence Oblastní charity Žďár nad Sázavou, v sobotu 27. května si zájemci mohou na náměstí ve Velkém Meziříčí užít lákavý hudební program s hlavní hvězdou Kamilem Střihavkou a pomáhejte spolu s nimi.

Charitativní koncerty Muzikantů dětem znějí velkomeziříčským náměstím vždy o posledním květnovém víkendu už od roku 2007. A nejenom to, hlavně pomáhají dětem a mládeži s tělesným či mentálním postižením. Zkrátka, hrají pro dobrou věc, letos konkrétně pro službu osobní asistence Oblastní charity Žďár nad Sázavou, která slaví 30 let své existence. Posláním této terénní služby je zajistit lidem s postižením či dlouhodobým onemocněním běžný způsob života v domácím prostředí.

Pro letošní patnáctý ročník pořadatelé připravili návštěvníkům tradičně slibný program. „Účinkující vybíráme tak, aby si v pestré skladbě každý z návštěvníků našel to své. Vždy hledáme nějaké nové překvapení. A podle ohlasů z předchozích ročníků si myslíme, že se nám to daří,“ říká Radovan Hajný, který spolu s Ondřejem Dubnem stojí u pořádání charitativního koncertu od samého počátku. Tahákem letošního programu bude Kamil Střihavka, který zazpívá od 19. hodiny. Akci tradičně zahájí Smíšený orchestr základní umělecké školy Velké Meziříčí, který je každoročním hostem na pódiu. Tentokrát se představí spolu s kapelou Pepíčkovo štěstí a nabídne rockově laděný repertoár. Sérii sobotních vystoupení kapel Bombarďák, Major Major, ZaHRaDa a revivalu AC/DS uzavřou hudebníci z Ukulele Troublemakers, kteří loni roztančili celé náměstí.

Z původního malého regionálního festivalu se postupem let stala velká benefiční akce. Během čtrnácti ročníků pořadatelé vybrali bezmála dva miliony korun pro spolky, kluby či služby na Velkomeziříčsku. Muzikanti dětem již podpořili březejcké pracoviště Centra Kociánka, Domov Kamélie v Křižanově, Handicap Sport Club Velké Meziříčí, Asociaci rodičů a přátel zdravotně postižených dětí v ČR, TJ Březejc, tasovské sdružení Slepíši a tři zařízení Oblastní charity Žďár nad Sázavou. Z těch nejpopulárnějších účinkujících se na pódiu objevili Petr Bende, Queenie nebo Děda Mládek Illegal Band. O organizaci charitativního koncertu se v současné době stará tým šesti lidí. Jsou to Ondřej Duben a Radovan Hajný, Irena Tronečková, Hana Chládková, Zuzana Herodesová a Karel Cejnek, kteří s přípravou nového ročníku začínají v podstatě hned poté, co skončí ten předešlý.

Muzikanti dětem 2023
14.00 Orchestr ZUŠ
14.45 Bombarďák
15.45 Major Major
17.00 ZaHRaDa
18.00 AC/DS
19.00 Kamil Střihavka
20.30 Ukulele Troublemakers

Autor: Martina Strnadová

  • Facebook
  • Twitter