Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Muži v Bystřici nad Pernštejnem poškodili auto a čelí obvinění

/
/
/
2019 Zobrazení



Podezření ze spáchání dvou trestných činů sdělili dvěma mužům ve věku pětačtyřicet a jednačtyřicet let policisté z obvodního oddělení v Bystřici nad Pernštejnem. Oba jsou podezřelí z toho, že na konci května ve večerních hodinách společně poškodili vůz Volkswagen, zaparkovaný v Hornické ulici v Bystřici nad Pernštejnem.

„Na svůj počin se posilnili alkoholem a společně pak vyrazili k autu známého. Jeden z nich si vzal na pomoc golfovou hůl a druhý kladivo. Po předvedení svých dovedností mělo vozidlo poškozená zrcátka, střechu i okna, škoda byla vyčíslena na částku necelých deset tisíc korun. Po činu oba muži odešli do nedalekého restauračního zařízení, kam si pro ně zanedlouho došla policejní hlídka.
Jeden z mužů měl ještě u sebe golfovou hůl, kterou použil při ničení vozidla. Oba muži byli očividně pod vlivem alkoholu, což potvrdily také dechové zkoušky, jejichž hodnoty činily 2,34 a 2,37 promile alkoholu,“ popsala událost policejní mluvčí Stanislava Rázlová s tím, že policisté na místě činu provedli ohledání, zadokumentování a zahájili prověřování. Golfovou hůl zajistili.

Golfová hůl, kterou policisté po incidentu zajistili, archiv Policie ČR


„Oběma mužům jsme sdělili podezření ze spáchání přečinů výtržnictví a poškození cizí věci spáchaného ve spolupachatelství,“ dodal David Pecina, vedoucí obvodního oddělení.

Starší z mužů byl podle informací policistů v minulosti už osmkrát soudně trestán, naposledy v roce 2004, kdy mu byl uložen podmíněný trest odnětí svobody. Jednačtyřicetiletý muž byl trestán v minulosti čtyřikrát, naposledy v roce 2014 k podmíněnému trestu.

„Za uvedenou trestnou činnost oběma mužům hrozí až dvouletý trest odnětí svobody,“ uzavřel David Pecina.

  • Facebook
  • Twitter