Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Muž přepadl prodejnu potravin v Křoví na Žďársku, policisté žádají veřejnost o pomoc

/
/
/
1549 Zobrazení




Kriminalisté ze Žďáru nad Sázavou se obracejí na veřejnost se žádostí o pomoc při zjištění totožnosti muže na fotografii a na kamerovém záznamu. Měl se podílet na spáchání trestného činu loupeže, k němuž došlo v úterý 20. dubna zhruba deset minut po sedmé hodině ranní v prodejně potravin U Ráčků v Křoví na Žďársku.

„Do prodejny potravin v Křoví přišel muž, který se po prodejně nejdříve pohyboval a poté si vybral k nákupu pečivo, které chtěl u pokladny zaplatit. Poté, co zboží zaplatil, zůstal stát před pokladnou v ruce s paralyzérem a požadoval po prodavačce, aby otevřela pokladnu, jinak na ni paralyzérem zaútočí. Žena v obavě o svůj život pokladu otevřela a muž sáhl do pokladny a sebral z ní papírové bankovky a kovové mince v řádu několika tisíc korun. Když se zmocnil peněz, tak z prodejny odešel. Od prodejny zřejmě odjel na jízdním kole, které stálo opřené venku před vchodem do prodejny. Prodavačka poté loupežné přepadení oznámila na linku 158. Při loupežném přepadení nedošlo k napadení ani ke zranění prodavačky,“ popsala událost Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Fotografie muže, po němž policie pátrá, archiv Policie ČR

Na základě vyhodnocení kamerových záznamů a výpovědi prodavačky policisté získali popis podezřelého. „Jedná se o muže ve věku zhruba 30-35 let, který mluvil česky bez jakéhokoliv zvláštního přízvuku. Na sobě měl oblečenou mikinu červené barvy, která měla na rukávech, bocích a kolem krku kombinaci s tmavě šedou barvou, tmavě šedivé nebo tmavě modré kalhoty a na hlavě měl bílou čepici. Na očích měl dioptrické brýle a na obličeji měl nasazenou roušku. Na levé ruce mezi palcem a ukazováčkem by mohl mít drobnější tetování. K jízdnímu kolu, na kterém od prodejny pravděpodobně odjel směrem k nedalekému lomu, se bližší popis nepodařilo získat,“ dodala tisková mluvčí.

Kriminalisté se obracejí na veřejnost a případné svědky, kteří si v úterý ráno všimli muže, který se po Křoví pohyboval na jízdním kole, případně vedl jízdní kolo a směřoval k prodejně potravin nebo od prodejny potravin, aby kontaktovali linku tísňového volání 158. „Výzva směřuje také ke všem, kteří muže na zveřejněném záznamu a fotografiích poznal, případně měli informace k jeho aktuálnímu pohybu, aby kontaktovali linku tísňového volání 158,“ uzavřela Dana Čírtková.

  • Facebook
  • Twitter