Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Mobilní odběrový tým hasičů z Vysočiny v úterý poprvé v akci

/
/
/
714 Zobrazení



V domově pro seniory odebrali hasiči z týmu Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina v úterý 27. října 43 vzorků v Telči. Posílili tak kapacitní možnosti při odběru biologických vzorků k provádění vyšetření onemocnění Covid-19.

Tým Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina, který se skládá z řidiče vozu a příslušníka se vzděláním v oblasti zdravotnictví, je jedním ze 17 proškolených mobilních odběrových týmů, které vznikly na základě dohody mezi Ministerstvem zdravotnictví České republiky, MV – generálním ředitelstvím Hasičského záchranného sboru České republiky a Zdravotnickým zařízením Ministerstva vnitra ČR.

V úterý 27. října tým vyrazil do jednoho z domovů pro seniory v Telči, kde provedl odběr 43 vzorků na Covid-19. Odebrané vzorky následně putovaly do laboratoře jihlavské nemocnice k vyhodnocení.
„Činnost odběrového týmu je považována z hlediska možnosti nákazy za vysoce rizikovou. Všichni členové odběrového týmu musí striktně dodržovat všechny zásady správné manipulace s ochrannými prostředky a dekontaminace. Tým má k dispozici speciálně označené vozidlo a je vybaven ochrannými prostředky jako odběrové týmy ve zdravotnických zařízeních. Ochranu jim poskytují jednorázové obleky, masky, brýle, respirátory FFP2,“ pospala Petra Musilová, tisková mluvčí krajských hasičů na Vysočině.

Hasiči při odběrech v Telči, foto: HZS Kraje Vysočina

Na celostátní úrovni podléhá nasazení mobilního odběrového týmu HZS Kraje Vysočina rozhodnutí Centrálního řídícího týmu. Na jeho výzvu může být tento tým nasezen prakticky kdekoliv v České republice. Na krajské úrovni tým vypomáhá na základě žádosti Krajské hygienické stanice.

  • Facebook
  • Twitter