Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Mobilní buňka u vchodu do jihlavské nemocnice změří teplotu a vydezinfikuje

/
/
/
868 Zobrazení



V jihlavské nemocnici začalo pro veřejnost sloužit bezkontaktní zařízení pro měření teploty a dezinfekci. Systém se začal v srpnu testovat zaměstnanci, kteří mohli buňkou projít při příchodu do práce i odchodu domů.

Nemocnice v Jihlavě je první, která podobné zařízení nyní využívá pro veřejnost. Umístěné je ve vestibulu hlavního vchodu.
Mobilní buňka je dlouhá i vysoká dva metry. V první části prostoru je displej, který rozpozná obličej a změří teplotu. Pod ním je automatická bezdotyková dezinfekce na ruce ve spreji. Zatímco se člověku měří teplota, může si vydezinfikovat ruce. Zvukový signál napoví, když je teplota změřená, a rozsvítí se prostor dělený gumovými pásy. Tam spustí čtyři trysky mlhovou dezinfekci, která ničí viry a bakterie. „Průchod trvá jen několik vteřin. Za hodinu by prostorem mohlo projít zhruba 120 lidí,“ vysvětluje provozně-technický náměstek Alexander Filip. Dvě mobilní buňky by tedy mohly za hodinu pojmout 240 příchozích.

Systém pro měření teploty a dezinfekci je vyrobený v České republice. Nemocnice Jihlava má nyní k dispozici celkem tři kusy. První slouží od léta pro zaměstnance v suterénu, další dva nové kusy jsou ve vestibulu hlavního vchodu. Zařízením projedou také lidé na vozíčku či maminky s kočárkem. Dva nové přístroje dostala nemocnice darem.
U vstupu do jihlavské nemocnice již není triáž a otevřené jsou také všechny vchody do zařízení. Samotná triáž a měření teploty probíhá v ordinaci. Pokud chtějí pacienti ušetřit čas sobě i zdravotníkům, doporučujeme vyplnit dotazník online na www.nemji.cz/autotriaz. V jihlavské nemocnici také platí do odvolání zákaz návštěv, vzhledem k epidemiologické situaci se omezila plánovaná operativa a omezeny jsou i ambulance.

  • Facebook
  • Twitter