Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Mladý muž kradl v Pelhřimově, krátce nato skončil v rukou policistů

/
/
/
549 Zobrazení



Pelhřimovští kriminalisté dopadli muže, který z kanceláří dvou firem odcizil peněženky s finanční hotovostí a doklady. Pro osmadvacetiletého několikrát trestaného muže si kriminalisté dojeli ještě tentýž den odpoledne.

„Osmadvacetiletý muž je obviněn z toho, že ve středu 11. listopadu kolem poledne vstoupil do provozní budovy podniku v Pelhřimově, odkud z kanceláře v administrativní části budovy odcizil z kabelky peněženku s finanční hotovostí, stravenkami a platební kartou. Způsobená škoda se vyšplhala na více jak šest tisíc korun. Podnik následně opustil, avšak cestou domů navštívil ještě další areál. Zde v kanceláři odcizil pánskou peněženku s penězi, stravenkami, platební kartou a stravenkami. Majiteli tak vznikla škoda kolem dvou tisíc korun,“ popsala policejní mluvčí Stanislava Rázlová.

Pro podezřelého osmadvacetiletého muže si došli kriminalisté a ještě v ten samý den v odpoledních hodinách podal na policejní služebně k uvedené trestné činnosti vysvětlení. „Zadržený recidivista byl obviněn ze spáchání zločinu krádeže a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ dodal Pavel Nováček, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Obviněný muž podle informací policistů už v minulosti v deseti případech stanul před soudem, zejména pro majetkovou trestnou činnost. „V některých případech mu byl uložen i nepodmíněný trest odnětí svobody. Z toho posledního, v délce trvání jednoho roku, se vrátil v květnu roku 2019.
Přitěžující okolností je obviněnému muži fakt, že se trestné činnosti dopustil v době nouzového stavu, za což mu hrozí přísnější postih. V tomto případě se jedná až o osmiletý trest odnětí svobody,“ uzavřela Stanislava Rázlová.

  • Facebook
  • Twitter