Mladí kuchaři se utkají v Havlíčkově Brodě, dohlédne na ně držitel dvou hvězd Michelin – Vysočina-news.cz
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Podpořte nás prosím.

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

img

Mladí kuchaři se utkají v Havlíčkově Brodě, dohlédne na ně držitel dvou hvězd Michelin

/
/
/
535 Zobrazení



Soutěž Kuchař Vysočiny Junior 2018 open pořádá ve čtvrtek 5. dubna Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod v gastrocentru Obchodní akademie a Hotelové školy Havlíčkův Brod v Kyjovské ulici.

„Do soutěže se přihlásilo dvanáct dvoučlenných týmů, z toho devět týmů složených ze žáků středních gastronomických škol Kraje Vysočina, dva týmy z partnerského kraje Nitra a jeden tým z Francie. Soutěž poctí svojí přítomností významný francouzský kuchař Philippe Mill, držitel dvou hvězd Michelin.
Úkolem každého soutěžního týmu je během časového limitu 45 minut připravit předkrm a hlavní chod s omáčkou a přílohou ve čtyřech porcích. Soutěžící musí povinně použít regionální produkty – vepřovou panenku a včelí med, ostatní ingredience volí individuálně,“ popsala soutěž Marie Mrázová, zástupce ředitele pořádající školy pro obory vzdělání s výučním listem a PV.

Philippe Mille je představitel mladé generace francouzských šéfkuchařů. Získal ocenění Bocuse de Bronze (třetí místo na světovém mistrovství kuchařů) v roce 2009 a Nejlepší pracovník Francie v roce 2011.
Prošel jako stážista nejvýznamnějšími kuchyněmi Francie: Ritz, Lasserre, Pré Catelan, Drouant. Praxi získal též v cukrářství.
Od roku 2009 šéfkuchař hotelu Domaine Les Crayères v Remeši, kde odpovídá za 110členný tým zajišťující provoz kuchyně hotelu, gastronomické restaurace a zahradní pivnice. Pro restauraci získal v letech 2011 a 2012 dvě michelinské hvězdy. Restaurace se snaží odebírat co největší podíl surovin z lokální produkce.
Od roku 2010 pořádá regionální soutěž pro studenty oboru kuchař a cukrář pod názvem Trophée Mille. Od roku 2013 byla rozšířena o mezinárodní kolo, kterého se Kraj Vysočina od začátku účastní. Do poroty zve kolegy z řad nejlepších kuchařů a cukrářů Francie.
Vytvořil projekt We Art Chefs, což jsou show, které spojují kulinářské umění s vystoupením umělců. Do performancí zapojuje též talentované studenty. Oslovuje tím velké publikum.
Často vystupuje v televizi, popularizuje kuchařské umění mezi mládeží, propojuje mistry různých oborů a propaguje regionální gastronomii.

 

  • Facebook
  • Twitter