Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Miminka monitorují v jihlavské nemocnici nové přístroje

/
/
/
280 Zobrazení



Na porodnici jihlavské nemocnice přibyly čtyři nové monitory. Přístroje slouží na porodních sálech a na oddělení rizikového těhotenství, využijí se všechny rodící ženy. Přístroje mají za úkol sledovat, jak se daří miminku na konci těhotenství a v průběhu porodu.

„Monitorace srdeční akce v průběhu porodu je důležitým ukazatelem zdravotního stavu dítěte. Nové ctg monitory jsou určené pro rodící ženy a sledují srdeční akci děťátka a sílu děložních kontrakcí,“ popisuje primářka gynekologicko-porodnického oddělení Petra Herboltová.

Nové motory lze využít i pro nastávající maminky, které se rozhodly rodit ve vaně. „K těmto typům přístrojů můžeme také připojit telemetrii, neboli bezdrátové sondy, které umožní ženě během monitorace volný pohyb nebo i pobyt ve vaně,“ doplňuje vedoucí lékařka porodního sálu Lucie Trýbová. Právě jeden z porodních pokojů má vanu, pokud se žena rozhodne přivést na svět miminko porodem do vody.

Nové přístroje vyšly na 641 tisíc korun korun. Jihlavskou porodnici si dlouhodobě vyhledávají maminky nejenom z Jihlavska, ale také ze vzdálenějších měst. Letos zde přišlo na svět už 657 dětí.

  • Facebook
  • Twitter