Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Michal Černý představí v Jihlavě Tváře světa

/
/
/
1145 Zobrazení



Výstavu fotografií geologa Michala Černého Tváře světa pořádá v prostorách arkád Muzeum Vysočiny Jihlava, slavnostně bude zahájena ve středu 27. června v 17.00. Mapuje fotografická setkávání Michala Černého se zajímavými lidmi patnácti zemí.

„Na prázdninové měsíce připravilo Muzeum Vysočiny Jihlava do prostoru muzejních arkád výstavu fotografií Michala Černého, jihlavského přírodovědce, cestovatele a fotografa. Autor je povoláním geolog. Díky tomu hodně cestuje a navštívil tak mnohé vzdálené a často i málo známé země.

Plakát výstavy

Kromě těchto služebních cest vyjíždí každoročně do světa i na vlastní pěst. Z každé cesty přiváží tisíce snímků krajin, tamní fauny a flóry a také místních obyvatel. Právě obyčejní lidé vzdálených zemí, jejich kultura, zvyky a všednodenní život ho zajímají čím dál víc. Na výstavě představí portréty lidí z patnácti zemí,“ přiblížil Pavel Bezděčka, autor a kurátor výstavy.

Hudební doprovod na vernisáži zajistí Miroslav Eisenvort na didgeridoo. Výstava potrvá do neděle 12. srpna.

  • Facebook
  • Twitter