Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Mezi Brodem a Přibyslaví na průtahu Stříbrnými Horami směrem na Žďár nad Sázavou počítejte s omezením

/
/
/
396 Zobrazení



V tomto týdnu zahájilo Ředitelství silnic a dálnic ČR opravu sesuvu svahu na silnici I/19 mezi Havlíčkovým Brodem a Přibyslaví na průtahu Stříbrnými Horami při pravém jízdním pruhu ve směru na Žďár nad Sázavou.

Opravu za 4,69 milionu korun bez DPH provede společnost SWIETELSKY stavební, s. r. o., která ze tří uchazečů o zakázku předložila nejvýhodnější ekonomickou nabídku.

Pracovníci firmy by měli zajistit násypové tělesa silnice I/19 v prudké levotočivé zatáčce, kde je na vnější straně komunikace v násypu výšky zhruba 2,50 metru, protože svah má tendenci ujíždět na soukromý pozemek pod silnicí. Stavba zahrnuje výstavbu nové souvislé opěrné zdi délky necelých 25 metrů, která nestabilní násypový svah silnice zabezpečí. V koruně bude zeď opatřena železobetonovým prahem a zábradelním svodidlem se svislou výplní s úrovní zadržení H2. Založena bude celkem na více než třech desítkách vrtaných pilotách průměru 0,60 metrů a délky šesti metrů.

Opravovaný úsek silnice ve Stříbrných Horách

Práce budou probíhat za provozu, který bude řízen kyvadlově průjezdným jízdním pruhem pomocí světelné signalizace. S tímto omezením na silnici I/19 musí řidiči počítat do druhé poloviny listopadu 2022.

  • Facebook
  • Twitter