Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Městys Bohdalov se o víkendu těší na návštěvníky

/
/
/
776 Zobrazení



V sobotu 7. října od 7.00 do 18.00 a v neděli 8. října od 8.00 do 13.00 se v Bohdalově koná tradiční Výstava Vysočiny. Pro odborníky i laickou veřejnost nejenom z ČR bude k vidění nepřeberné množství rozličných plemen a barevných rázů králíků, drůbeže, holubů, ovcí a koz, exotického ptactva a dalších drobných zvířat.

Z králíků se představí například slovenské národní plemeno Holičský modrý. Zajímavostí je králík vydří v různých barevných rázech u zakrslých plemen králíků. Mezi holuby jsou to třeba límcová plemena, kde je paruka tvořena jen vysokou lasturovitou chocholkou. U drůbeže se můžete těšit třeba maransky, které snáší vejce v barvě čokolády. Ve Francii si proto vysloužili přezdívku slípky ze zlata. V sedmi barevných rázech se představí hedvábnička aneb komediantská slepice. Svým opeřením připomíná spíš srst králíka nebo jsou přirovnávány také k rozcuchané chlupaté kouli.

Kromě expozicí s jednotlivými zvířaty, je připraven i bohatý doprovodný program. Po oba dva dny budou děti z chovatelského kroužku pořádat v tělocvičně místní školy králičí hop. V sobotu dopoledne budou návštěvníci moci zhlédnout ukázku akrobatických holubů. Na jeho závěr se pak můžete připadat jako v pohádce Tři oříšky pro popelky, když se budou bílí holoubci krmit z ruky. V sobotu odpoledne potom proběhne ukázka výcviku a možnosti zábavy se psy. V neděli dopoledne potom proběhne ukázka výcviku služebních psů. Připravena je také velmi bohatá a pestrá tombola, v které bude možné vyhrát živá zvířata, ale třeba i krmení pro ně, hračky pro děti, domácí potřeby a řadu dalších pěkných a užitečných věcí.

Součástí Výstavy Vysočiny jsou i Farmářské a řemeslné trhy. V letošním roce se nově představí výrobky z Kožešnicko-umělecké dílny. Samozřejmostí jsou i produkty z rakytníku, který je v okolí městyse Bohdalova pěstován. Chybět nebude něco dobrého na zub, pro zdraví nebo domácí i chovatelské potřeby a další věci.

Program o víkendu nechystají v Bohdalově jenom chovatelé. V sobotu od 8.00 do 13.00 zde hasiči pořádají Okresní kolo hry Plamen. Proběhne také Den otevřených dveří v Pyramidě pro relaxaci a meditaci, největší ozdravné pyramidě v České republice, kam se mohou návštěvníci zdarma podívat v neděli od 10.00 do 15.00. Novinkou letošního roku, v rámci Dnů otevřených ateliérů je možnost navštívit Umělecké kovářství Tomáše Popely, kde budou návštěvníci moci vidět výrobu renesanční zvoničky. Po oba dva dny od ráno do večera se tak návštěvníci mají v Bohdalově na co těšit.

Bližší informace naleznete na webových stránkách a Facebooku.

  • Facebook
  • Twitter