Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Legendární sopranistka Gabriela Beňačková přiveze do Jihlavy největší pěvecké talenty ze devatenácti zemí světa

/
/
/
664 Zobrazení



Od 9. do11. října se uskuteční v Jihlavě semifinálové a finálové kolo 14. ročníku Mezinárodní pěvecké soutěže Gabriely Beňačkové, kde se představí nejlepší mladí operní pěvci současnosti z Japonska, USA, Kostariky, Chorvatska, Česka, Dánska, Francie, Maďarska, Číny, Iránu, Iráku, Litvy, Polska, Ruska Slovenska nebo Ukrajiny.

V rámci Mezinárodní pěvecké soutěže Gabriely Beňačkové mohou v Jihlavě posluchači navštívit semifinálové a finálové kolo soutěže. Semifinálové kolo soutěže proběhne 9. října od 10.30 v sále hotelu Gustav Mahler a představí se na něm 70 nejlepších pěvců, které vybrala odborná porota. Finálové kolo pak proběhne o den později v neděli 10. října od 16.00 opět v sále hotelu Gustav Mahler. Vrcholem soutěže je pak pondělní koncert vítězů, který proběhne v pondělí 11. října od 18.00 v sále hotelu Gustav Mahler. Vstupenky na koncert vítězů je možné zakoupit v jihlavském Informačním centru.

Diváci se u vstupu budou muset prokázat platným očkováním nebo provedeným testem.

V letošním roce soutěž otevírá novou pěveckou divizi Gustav Mahler, kde pěvci díky přednesu skladby Gustava Mahlera mohou získat speciální cenu.

„Odborná porota v čele se sopranistkou Gabrielou Beňačkovou bude mít opět velice nelehký úkol, protože všech 70 pěvců, kteří přijíždějí do Jihlavy, jsou už vlastně vítězi. A to proto, že se museli mezi několika stovkami konkurentů z více než šedesáti zemí světa prozpívat až mezi 70 nejlepších. Všichni tito mladí pěvci patří mezi nejlepší pěvecké talenty současnosti a žádný milovník krásné hudby by si neměl nechat ujít jejich ohromující výkony,“ uvedl ředitel soutěže Jakub Pustina.

  • Facebook
  • Twitter