Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Laura Brodská triumfovala na závěrečném turnaji O pohár hejtmana Jihomoravského kraje

/
/
/
1073 Zobrazení



Na turnajovém okruhu O pohár hejtmana Jihomoravského kraje, v kategorii babytenis, se každoročně představí spousta mladých a nadějných tenistů a tenistek, nechyběli ani zástupci Vysočiny. Připraveno bylo celkem osm klání a závěrečný turnaj Masters.

Poslední osmý podnik hostil 22. a 23. srpna za účasti Jiřího Veselého a Petry Cetkovské TK Agrofert Prostějov. Celý turnaj se odehrával za velkého vedra a čiré oblohy. Laura Brodská, devítiletá slečna a hráčka HTK Třebíč, si vedla výborně. V konkurenci 31 dívek nejprve bez ztráty gamu ovládla svou základní skupinu a postoupila z ní do další fáze klání. V osmifinále vyřadila Dášu Haruštiakovou, TC Břeclav, 4:0. Složitější zápas ji čekal o kolo dále. Ninu Schmidovou, TK Znojmo, porazila poměrem 4:2, když proměnila až sedmý mečbol. Těsně před branami finále zvítězila nad Agátou Hujíkovou z TK Zlín. V posledním zápase soutěže ji čekala domácí favoritka Nathalie Miškovská. V napínavé bitvě rozhodl až poslední gam, ve kterém Laura prohrávala 0:30, ale skvělou obranou gam otočila a vítězným forhendem zakončila utkání.
„Je to velký úspěch a vyhrát v Prostějově se počítá dvojnásob, Lauru ale ještě čeká dlouhá cesta,“ hodnotil výkon své svěřenkyně trenér Karel Outulný.
Díky tomuto vítězství si Laura zajistila účast na závěrečném Masters, které se uskuteční 27. září v areálu TC Brno. Klání se zúčastní deset nejlepších dívek a deset nejlepších chlapců podle výsledků na turnajích O pohár hejtmana Jihomoravského kraje.

  • Facebook
  • Twitter